![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: kuga mk1
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
![]()
Witam. Mam problem z Kuga mk3 stline automat 1.5 ecoboost, tak jak w tytule podczas upału i stania na słońcu skrzynia blokuje się w pozycji P. Czujnik pedału hamulca wymieniany już 2 razy i on nie jest problemem. Co robić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
![]()
Klnąć na Forda i spróbować obejść problem metodami z forum w USA: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Niektórzy piszą, że w upały zostawiają na przełączniku jakiś ręcznik albo coś, aby zapobiec bezpośredniemu nagrzewaniu przełącznika. Wygląda to na problem budowy pokrętła, chyba nikt nie ma pewnej informacji, aby Ford coś zaradził. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: kuga mk1
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
![]()
Właśnie po długiej próbie schodzenia wnętrza auta klimatyzacją(żeby sprawdzic czy problem jest ponstronie wewnetrznej auta np. przelacznik/kabel) problem nadal występował i dopiero wieczorem wszystko działało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
![]()
Nie miałem tego problemu, więc nie powiem nic ponadto, co tam w tamtym wątku przeczytałem. Jeśli się powtarza, pozostaje profilaktyka, nie wiem, czy sam jej nie wdrożę podczas wyjazdu na wakacje - szmatka na pokrętle kosztuje mniej nerwów, niż potem niemożność ruszenia samochodem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
automat skrzynia |
|
|