![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
|
Padła na 90% mi któraś rura gumowa do intercoolera, jakoś udałi mi się wrócić do domu (ok 150km), dziś rano ruszając do warsztatu zaświeciła mi się kontrolka check engine co jest raczej normalne ale zaświeciła się też kontrolka akumulatora, czy może to mieć coś wspólnego z jadą bez turbiny tyle kilometrów?
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Najlepiej było by podłączyć interfejs, mi jak w górach "spadła" rura od dolotu bo pękła obejma, to też wywaliło "awarię silnika", spadek mocy, brak turbo, wiadomo... Aku się nie zapaliło ale oprócz błędów samego ciśnienia dolotu było mnóstwo "dziwnych błędów" łącznie z niskimi/wysokimi napięciami itd... Mechanik założył nową opaskę, skasował błędy, zrobiłem rundkę po okolicy dynamicznie i podjechałem na ponowne sprawdzenie to już błędów nie było...
Może to kwestia "błędów pośrednich" po zrobieniu rury po prostu trzeba by wyczyścić DTC i sprawdzić w trakcie jazdy czy jest git... Może masz pecha i akurat umiera alternator "przy okazji" ?? Sprawdź właśnie tą główną rurę która idzie dołem zaraz za przednim zderzakiem, na samym dole, czy też Ci obejma nie pękła, podobno uwielbia zardzewieć bo jest blisko tej osłony dolnej silnika z siłą rzeczy dostaje się tam wilgoć... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
|
Zostawiłem rano w warsztacie ale zdzowiła mnie ta kontrolka, może jakiś syf poleciał na alternator albo okolice.
|