![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Dw10f ma na dzisiejsze standardy dość prosty układ chłodzenia więc myślę że działa to podobnie |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-07-2009
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi 150KM
Rocznik: 2017
|
Cytat:
Podeśle im jeszcze ten film [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale pewnie nawet nie będzie chciało im się obejrzeć. I kolejny film gdzie o tym mówią [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez misda ; 13-09-2023 o 21:57 |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-07-2009
Silnik: 2.0 TDCi 150KM
Rocznik: 2017
|
Z pompy paliwa ciekło, dałem do naprawy.
Po 2k wirnik pompy wody odpadł. Rozrząd miał 33k i pasek był jak nowy. Wymienili na zestaw INA. W necie dużo osób pisze że paski się rwą po uszczelnianiu pompy. Warsztat twierdzi że to nie ich wina że dobrze zrobili. Po kolejnych 6k zerwało mi pasek. Warsztat mówi że jakby było źle zamontowane to nie wytrzymał by aż tyle. Naprawili silnik na swój koszt i ma być dobrze. Ale boję się że znowu może się coś stać. Przejechałem na razie 3k od naprawy i boję się że znowu coś się może stać. Ale jak przyczyną był błąd przy uszczelnianiu pompy to jak naprawiali silnik to musieli od nowa wszystko ustawiać więc ten błąd powinien być wyeliminowany. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Pewni Youtuberzy to nie wyrocznia, nie sugerowałbym się nimi zbytnio. Poza tym tutaj akurat Conti = Ford ori, wiele dw10f jeździ na tych paskach i nic się nie dzieje. Jeśli warsztat wziął temat na klatę, to dobrze. Miejmy nadzieję, że tym razem ustawili pompę CR na znaki a nie upierali się, że oni wiedzą (tzn nie wiedzą) lepiej.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ostatnio edytowane przez zmulim ; 11-08-2024 o 23:31 |
|
|
|