![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Ranger XLT
Silnik: R4 2.2 TDCi Duratorq 160 KM
Rocznik: 2016
|
![]()
Mam na pozór głupie pytanie ale czy w fordzie rangerze XLT 2.2 z 2016 roku po przekręceniu kluczyka w zapłon nie powinna się świecić kontrolka oleju oraz akumulatora i zgasnąć zaraz po jego odpaleniu tak jak ma to miejsce w każdym innym aucie? Czy jest gdzieś w forscanie test kontrolek by sprawdzić czy wszystkie kontrolki działają?
EDIT: Znalazłem test tablicy rozdzielczej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zapaliły się wszystkie kontrolki i wynik testu był pozytywny. Co nie zmienia faktu że dalej mnie nurtuje pytanie czemu te dwie kontrolki nie testują się przy odpalaniu auta. Jest opcja że jest ich działanie wykodowane??? Może ktoś mi napisać czy u niego się zapalają? Ostatnio edytowane przez mati_8 ; 11-08-2024 o 19:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 BT 238KM
Rocznik: 2021
|
![]()
Powinny się zaświecić po włączeniu zapłonu i zgasnąć po uruchomieniu silnika - przynajmniej u mnie tak jest i od początku było.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Ranger XLT
Silnik: R4 2.2 TDCi Duratorq 160 KM
Rocznik: 2016
|
![]()
Dzięki za odpowiedź, też tak mi się wydaje że powinno tak być :/ no nic i tak daje go niedługo na serwis olejowy to zapytam o to mechanika i zobaczę co on na to powie
|
![]() |
![]() |