![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: tomek
Model: ford focus 1.6 TDCi - 115 KM
Silnik: diesel
Rocznik: 2014
|
![]()
Jak zdemontować spojler/listwe w zderzaku przednim focusa mk3. Mój samochód jest po lifcie ma ten spojler zintegrowany z tym dolnym grilem, widziałem że jest przykręcony od spodu na sześć wkrętów, czy to wszystko ? Nie chciałbym nic pourywać przy ściąganiu tego elementu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Imię: Rafał
Model: ford focus 3 i pół
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2017
|
![]()
Wsunięty w część lakierowaną zderzaka. Żeby zrobić to bezszkodowo lepiej zdemontować cały zderzak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Imię: tomek
Model: ford focus 1.6 TDCi - 115 KM
Silnik: diesel
Rocznik: 2014
|
![]()
Dzisiaj zdemontowałem ten spojler, było trochę walki ale się udało nie musiałem ściągać całego zderzaka. Po demontażu spojlera okazało się że mam popękaną kratkę żaluzji przed chłodnicą i delikatnie wygiętą obudowę chłodnicy. Wszystkie szkody powstały po uderzeniu w lisa na autostradzie, technicznie i mechanicznie wszystko jest ok , po tym uderzeniu zrobiłem jeszcze pond dwa tysiące kilometrów z prędkościami od 120 do 200 km/h silnik sie nie grzał , nie ma wycieku płynu chłodzącego. Powiedzcie proszę czy ta uszkodzona żaluzja to jest koniecznie do wymiany, czy można z takim uszkodzeniem jeździć? Pytam bo udało mi sie poskładać wszystko do kupy , pęknięcia spojlera prawie nie widać i gdyby nie ta uszkodzona żaluzja to nic więcej bym nie robił.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]()
Jeśli się sama otwiera i zamyka, to można jeździć np bez jednej łopatki. Jeśli ma wyraźne opory lub silniczek nie daje rady jej otwierać, to bym otworzył na stałe i odłączył.
|
![]() |
![]() |