![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::expert
![]() Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
Rocznik: 2018
|
![]()
Wczoraj wymieniałem na stalowe w oplocie. Te fabryczne z 2018 roku i 147 tys nalotu, jakby je umyć , wyglądały jak nowe. Tyle że jak j....nie w trasie to po ptakach. Nie rozumiem tej akcji. To powinno być wszystko z automatu wymieniane. Jednemu spuchnie i bezpiecznie dojedzie, a drugiemu może strzelić i na drzewie się zatrzyma.
![]() |
#22 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
![]()
Witam
Jeszcze nie słyszałem o przypadku, że komuś pękły przewody przy wszystkich 4 kolach. W samochodzie masz 2 obwody, wiec nie przesadzaj - nie zabijesz się, bo masz czym hamować W czasach PRLu jechałem autem z układem jednoobwodowym, pękł główny wężyk, a i tak dałem radę dojechać do domu Nie bij piany pozdrawiam pankrakus
![]() |
#23 |
ford::expert
![]() Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
Rocznik: 2018
|
![]()
W PRL-u to jeździłeś niewiele szybciej od skutera.
Jak strzeli przewód to wystarczy żeby przy hamowaniu auto ściągnęło do pobocza czy osi jezdni, a wtedy na "mundrości" za późno.
Łe tam Panie, Fordy rdzewiejo, sie psujo i nie jado i palo jak smoki ![]() Ostatnio edytowane przez Hansolo ; 24-03-2024 o 14:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: MONDEO MK V
Silnik: Diesel 2.0 180KM
Rocznik: 2016
|
![]()
Dzięki za info.
Ale mam pytania. Zalogowałem się na kocie ford.pl podałem vin i tam rzadnej akcji serwisowej nie ma. Jedynie uzyskałem info że mogę uaktualnić sync3 i mapy. Czy ta oficjalna strona Forda to coś innego jak tzw. etis? Próbowałem szukać tego etisa aby nie zawracać Wam głowy ale jakoś kiepsko mi to idzie. Jest jakiś bezpośredni link itp gdzie mogę się w nim bezpośrednio zarejestrować? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Imię: Marek
Model: Ford Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI/ 150KM
Rocznik: 2017
|
![]()
Dwa tygodnie temu na urlopie miałem telefon z Forda o akcji serwisowej związanej z bezpieczeństwem. Dziś byłem na akcji serwisowej "Nieszczelność przednich przewodów hamulcowych 22B44" Wymienili przednie przewody hamulcowe i płyn hamulcowy.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#26 |
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI
|
![]()
Ja byłem kiedyś w ASO w sprawie akcji na przewody hamulcowe, to powiedzieli żeby jeździć i obserwować. A dziś mam taki wpis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
![]() Imię: Marek
Model: Ford Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI/ 150KM
Rocznik: 2017
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo 2.0 Titanium Kombi
Silnik: 2.0 240km
|
![]()
Ja też zamówiłem tę akcję serwisową na 2.09 w Warszawie, zdam relację co i jak. A, czy orientujecie sie, czy ASO w jakiś sposób może zaktualizować mój sync2 - model mk5 tuż sprzed wersji sync3 tj wrzesień 2016?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Fiesta
Silnik: 1,25
Rocznik: 2010
|
![]()
Sprawdziłem na stronie forda po numerach vin, umówiłem się i temat ogarnęli - wymiana przewodów hamulcowych, aktualizacja softu sterowania silnika (jak dobrze ich zrozumiałem) i soft ledów - serwis Toruń. Do jednych dzwonią, do innych nie i samemu trzeba się kontaktować. W Mk4 wymieniają poduszki kierownicy - u moich 2 znajomków wymienili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Imię: Łukasz
Model: Mk5
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2015
|
![]()
Też sam dzwoniłem się zapytać o akcję wymiany przewodów po czym pan z serwisu Wrocław stwierdził że akcja jest i zapraszają mnie jutro na wymianę przewodów hamulcowych i odsiarczanie . dam znać jutro jak to się skończyło. Autko ma 9 lat i 213tyś km
|
![]() |
![]() |