![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Connect
Silnik: 1,5
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam mam problem z moim connectem, auto z 2019 roku silnik 1,5 Eco blue160 tys nalotu, użytkowany przez kobietę głównie w mieście, oprócz problemu z DPF auto spisywało się bardzo dobrze, wymiany robione na czas rozrząd i olej w skrzyni wymieniony przy 100 tys, objawy jakie mam to szarpnięcie samochodem po dłuższej jeździe ( np przejechanie 30-50 km po autostradzie) przy zejściu skrzyni pomiędzy 5-4 biegiem, skrzynia automatyczna 8F35, pojechałem do serwisu automatycznych skrzyń biegów, tam została skrzynia wypłukana, pan stwierdził że w kiepskim stanie jest konwerter, wymienił konwerter, zrobił aktualizację skrzyni biegów oraz adaptację, koszt 10 tys i niestety i problem dalej jest,wróciłem do tej firmy pan stwierdził że sprawdzi elektrozawory wyczyści i ewentualnie zamieni miejscami niestety nic to nie pomogło szarpnięcie dalej się pojawia, czy ktoś miał podobny problem i może poradzić gdzie szukać przyczyny ? Czy raczej czeka mnie remont skrzyni biegów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i kolejne kilkadziesiąt tysięcy złotychGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |