![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#6031 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Damian
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
Witam, przejrzenie i przeszukanie z opcja szukaj tego wątku jest trudne więc może ktoś zauważy i jest w stanie pomóc. Pacjent Ford Mondeo 2.0 TDCI 140km 2011 r. radio 6000CD
VIN: WF0GXXGBBGBK56620 brak Bluetooth. Chciałbym zamontować radio Blaupunkt NX SD (w przyszłości jeszcze licznik Converse+) i moje pytanie jaki sterownik (chodzi o numer) potrzebuję wiem, że jeszcze mikrofon jest potrzebny ramka do radia ale czy to będzie plug & play czy trzeba będzie jeszcze programować i dorabiać instalację. Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
|
#6032 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Tak, trzeba programować.
Tak, trzeba dokladac wiązki Tak,trzeba wymienić sporo elementow kokpitu. Kwestia "po co" oraz "aż tyle to kosztuje"? To juz można sobie wyjaśnić np. w dyskusji u kogos w aucie "na prezentacji". |
|
|
|
|
|
#6033 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-10-2024
Model: C-Max
Silnik: 1.6 TDcI
Rocznik: 2009
|
Witam.
Od razu z góry przepraszam za moje pytanie, jeśli już tutaj było, ale nie udało mi się znaleźć na nie jednoznacznej odpowiedzi. Posiadam C-Max’a z 2009 roku z radiem Sony 2 generacji bez zmieniarki płyt. Radio ma wersje oprogramowania 05-04-01 oraz zainstalowany moduł Bluetooth, który umożliwia tylko rozmowy przez telefon, nie można przesyłać muzyki. Czy jest możliwość wymiany tego modułu tak aby dało się przesyłać muzykę do radia? Jeśli tak to czy wystarczy kupić tylko inny moduł (jaki?) i go podmienić czy trzeba robić coś więcej? Ostatnio edytowane przez sowa152 ; 09-10-2024 o 08:27 |
|
|
|
|
|
#6034 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Tak, wystarczy wymiana modułu.
Wskazane jest żeby był po konfiguracji, wtedy zagada z marszu. |
|
|
|
|
|
#6035 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-10-2024
Model: C-Max
Silnik: 1.6 TDcI
|
Jakiś konkretny model modułu możesz podpowiedzieć?
Jakiej konfiguracji? |
|
|
|
|
|
#6036 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-11-2024
|
Witam,
Mam mondeo mk4 rok produkcji 2009 win: wf0gxxgbbg9b88263 radio SONY z zmieniarką płyt 6x Padł mi ostatnio moduł bluetooth 8M5T-19G488-BM (mam wyjscie aux w aucie w schowku, a sam moduł widze ze ma wyjscie usb ale nie mam wyjscia w aucie) Oznaki, że padł u mnie to brak voice control, brak działania aux. Chce wymienić ten moduł na 8M5T-19C112-AR po przeczytaniu kilku wątków. Chciałbym móc parować się telefonem (tak jak dotychczas), odpalać muzykę z aux i jak da się to dorobić z USB. Oraz jeżeli się by dało to stremować po bluetooth z telefonu. Z tego co czytałem ten moduł da mi te opcje ale mam kilka pytań. 1. Czy wystarczy podmiana modułu i wszystko zagra? (phone, aux, usb, stream) 2. Czy trzeba coś zmienić w konfiguracji auta? 3. Czy trzeba przekonfigurować moduł? 4. Czy trzeba zaktualizować radio? jeżeli coś trzeba zrobić do pkt 2,3,4 to proszę o informacje albo czy ktoś się tym zajmje (jestem z okolic Oświęcimia). ps. chyba ze moduł mam mono i musiał bym przerabiać na stereo? To wtedy podmienię na taki sam 1:1 Ostatnio edytowane przez oleczekk ; 09-11-2024 o 12:49 |
|
|
|
|
|
#6037 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondzio
Silnik: 2,0
Rocznik: 2008
|
A czy to nie jest przypadkiem radyjko Sony na 6 płyt?
Czy ta zmieniarka 6CD jest osobno gdzieś w aucie? |
|
|
|
|
|
#6038 |
|
|
Oczywiście SONY. Przepraszam, przez czytanie tych wątków już miałem mętlik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., poprawiłem swój post.
|
|
|
|
|
|
#6039 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Masz modul stereo VC.
Masz wszystko co potrzeba żeby założyć VC/BTAudio/USB Konfiguracja modułu wskazana,chociaz nie zawsze. Konfiguracja auta konieczna. |
|
|
|
|
|
#6040 | ||
|