Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-07-2024, 07:40   #71
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
Domyślnie Odp: Uszkodzony wyświetlacz komputera pokładowego

Chyba najszybciej będzie umówić wizytę u specjalisty od Fordów.

Tak to sobie można wróżyć, typu wymień płytę główną w liczniku.

Ostatnio edytowane przez Antej ; 20-07-2024 o 07:49
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-07-2024, 07:59   #72
Katzper
ford::beginner

Imię: Kryspin
Model: Focus MKII FL
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2009

jest na forum albo jest polecany na forum jakiś magik od Fordów, najlepiej z mazowieckiego, a najlepiej Warszawa +/- 50km

kolega podłączył laptopa i testował jakimś programem, błędów poza EGR i jakimś historycznym błędem turbo nie znalazł
Katzper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-09-2024, 13:38   #73
kozaok
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to przeplacileś srogo.
Przeczytaj wcześniesze posty

Mimo ze wiem jak je naprawiać to odmawiam takiej roboty, element jest zbyt ważny w aucie, żeby podlegał naprawie.
Czy mimo to mozesz podzielić się wiedzą jak naprawić sam wyświetlacz?
kozaok jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-09-2024, 13:45   #74
Antej
FORD|AUTHORIZED

Po co? Skoro skuteczna metoda naprawy kosztami przewyższa zakup drugiej sztuki?
Stary 09-10-2024, 15:53   #75
Shakure
ford::amateur

Imię: Blazej
Model: Ford focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
Domyślnie Niedziałający wyświetlacz od kilometrów

Witam jestem tu nowy na wstępie chciałem zaznaczyć że nie znalazłem nic w wyszukiwarce i cieżko znaleźć mi coś na internecie o moim problemie dlatego tworzę post, posiadam forda 2008r 1.6 benzyna 3 drzwiowy 101km i mam taki problem że nie działa mi ten mały wyświetlacz na środku pomiędzy zegarami od kilometrów ,spalania itp on ma taki jakby czerwony kolor tak jakby sie swiecil caly czas ale nic nie wyswietla na ekranie, dzisiaj probowałem znalezc bezpiecznik jakiś od tego żeby sprawdzić ale mam ksiazeczke po niemiecku przetlumaczylem te wszystkie bezpieczniki ale jakos nie moglem znalezc odpowiadajacego temu nie wiem pod jaka nazwa tego szukac w ogole szczerze,Czy jest ktos obeznany w tej usterce i mi powie cos wiecej na wtorek mam termin do mechanika powiedzial mi ze sprawdzi auto komputerem i zobaczymy co pokaze a potem zobaczymy co dalej ale wole jeszcze tutaj spytac o rade bo czasem czytam tematy i wiem ze ludzie na tym forum to sami potrafia wszystko naprawicGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ,jesli ktos ma jakies wskazowki do tego co dalej z tym robic bo obecnie jestem w niemczech to jak sprawdzalem na ebayu kosztuje 150 euro naprawa tego jakbym wykrecil caly ten predkosciomierz i tam wyslal chcialbym sie dowiedziec jak to wyglada z tą usterka moze ktos wie jak to naprawic a jak samemu nie da rady to ile mniej wiecej to kosztuje itp pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Shakure ; 09-10-2024 o 15:58
Shakure jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-10-2024, 16:00   #76
Antej
FORD|AUTHORIZED

Domyślnie Odp: Niedziałający wyświetlacz od kilometrów

Uszkodzony LCD,do wymiany.
Jest o tym kilka tematów, obecnie jest na nie sezon (jak na grzyby), temat na 10minut (przynajmniej mi to tyle zajmuje).

Ostatnio edytowane przez Antej ; 09-10-2024 o 16:02
Stary 09-10-2024, 16:05   #77
Shakure

Imię: Blazej
Model: Ford focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Niedziałający wyświetlacz od kilometrów

Dzieki za odpowiedz moglbys mi moze podeslac jakies tematy jak masz na wierzchu?, na prawde nic nie znalazlem kolego ,i ja tego sam raczej nie wymienie ale jakbym to kupil to bym kogos znalazl i jak to mam wpisywac zeby znalezc taki ekran zeby kupic? wyswietlacz od kilometrow ford focus czy moglbys pomoc mi to znalezc chociaz jedna sztuke pokazac to bede wiedzial o co chodzi pozdrawiam

Bump:
Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Uszkodzony LCD,do wymiany.
Jest o tym kilka tematów, obecnie jest na nie sezon (jak na grzyby), temat na 10minut (przynajmniej mi to tyle zajmuje).
ok jak wpisalem teraz uszkodzony lcd to troche wiecej mi to pokazalo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Shakure jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2026, 16:15   #78
petey707

Imię: Paweł
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6

Cześć chłopaki,
z góry przepraszam za odkopywanie tematu ale mam trochę inny problem niż opisane tu wcześniej.
Sugerując się opisem rozwiązań w temacie postanowiłem go wymienić. Objawy to całe czerwone tło po przekręceniu kluczyka i odpaleniu, które wraca do "normy" po kilku - kilkunastu minutach, tak jakby potrzebował się nagrzać jak w postach wcześniej. Wyświetlacz wymieniłem lecz problemu nie rozwiązałem, z zamienionym wyświetlaczem dzieję się podobnie. Z tego co zauważyłem problem jest bardziej natarczywy przy niższych temperaturach. Na plus jest to że ciemne pole jest na prawdę ciemne i nie przebija się przez nie czerwień jak w poprzednim. Teraz po mimo całego czerwonego tła da się odczytać informacje, na poprzednim było już jednolite. Dodatkowo zauważyłem że przy tym stanie są pojedyncze "jaśniejsze" kreski i tak też było na poprzednim. Licznik był już majstrowany, ponieważ licznik miał założone plomby jakiegoś serwisu.

Na ile mój problem jest poważny? Czy takie zachowanie to objaw zimnych lutów czy już bardziej problemy z komunikacją z calakiem od wyświetlania danych.

Z góry dziękuję za każdą sugestię.
petey707 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2026, 16:22   #79
Antej
FORD|AUTHORIZED

Duzy LCD, na dwie taśmy, czy połówka?

Walczylem już z takimi objawami,skutecznie.
Tak, były to zinne luty.
Stary 03-01-2026, 18:00   #80
petey707

Imię: Paweł
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6

Aj wybacz, zapomniałem o najważniejszym. Wyświetlacz połówka z pojedynczą taśmą idącą w dół.
petey707 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
zegary

Zasady postowania