![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciek
Model: Galaxy mk2
Silnik: 1,8/ 1,9 TDI
Rocznik: 2003 fl. 2004 fl
|
nie,ale bylem u gazowników i zrobili mi inna mieszanke gazu.Narazie jest ok
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MkIII V6 Ghia Executive
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 2004
|
Ja miałem [chyba] ten sam problem.
Na początku samochód na luzie przygasał, spadały obroty. Po pewnym czasie przy przyspieszaniu traciłem moc, a po chwili ją odzyskiwałem i samochód dostawał "kopniaka". Zapaliła mi się kontrolka check engine. W ASO zbliżał mi się przegląd wiec wymieniłem świece i po zaleceniach cewkę. Niestety problem dalej istniał. Tu brawa dla ASO, zamontował starą cewkę i oddał kasę za robociznę i za cewkę. Okazało się że to wiązka kabli od komputera sterującego silnikiem do cewki. Kabelki traciły "kontakt". Odpal samochód i poruszaj wiązką ręcznie. Zobacz czy nie ma to wpływu na obroty. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-01-2010
Model: ford mondeo
Silnik: 1,8
Rocznik: 2003
|
lunek czyli u Ciebie był problem z gazem, ja mam tylko benzyne i mi spadają obroty...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
jak narazie to tak i na ta chwile jest ok.Ale zobaczymy jak jutro bedzie sie zachowywal
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
No i lipa.generalnie samochod nie gasnie ale za to swieci sie kontrolka od silnika.Wizyta na sprawdzeniu kompa murowana
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Moneo
Silnik: 1,8
Rocznik: 2003
|
Witam. Mondeo MK3 1,8 benzyna. Wczoraj moje auto trafiło do mechanika. Powodem wizyty było to, że przy rozgrzanym silniku były problemy z odpaleniem. A dodatkowo zapaliła się kontrolka check engine. Mechanik wymienił czujnik wału, zawór egr oraz podłączył jakąś rurkę od ciśnienia, która była odłączona. Mechanik jeździł po naprawie i stwierdził, że wszystko w porządku. Kazał użytkować i w razie problemu przyjechać z powrotem. Po kilku godzinach okazało się że podczas jazdy silnik gaśnie, a dodatkowo nie równo pracuje na wolnych obrotach, ale nie jest to regułą. Aby nie zgasł trzeba utrzymywać mu wysokie obroty. I jeszcze ciekawostka: zapala się kontrolka paliwa która po chwili lub po ponownym odpaleniu gaśnie. Dzwoniłem do mechanika, ale wyskoczył z problemem że oskarżam go o zepsucie samochodu, więc raczej do niego nie wrócę. Ale nie omieszkam raczej wydać mu stosownej opinii. Czy ktoś z Was borykał się z podobnym problemem?
Pozdrawiam. |
|
|
|