![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2015
|
Faktycznie zdjecie wyszło podle,
bo mam UCDS na innym komputerze i robiłem zdjecie, Jest to w SPECIAL PROCEDURES -> ABS UCDS.jpg Bump: Cytat:
MODULE INITIALIZE coś sięstanie z modułem ABS, bo raczej wariantu z zablokowaniem bym nie chciał. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Natomiast sam kabel całkiem przyzwoicie działa z AKTUALNYM FORScanem... Jak już coś robić - to raczej programem współpracującym poprawnie z daną wersją auta niż "kombinować jak koń pod górę"...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 10-10-2024 o 22:28 |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Inicjalizacja ABS pomogła,
Teraz już nie ma błędu od czujników, Zakodowane w As build że są dwukierunkowe. Zrobiłem dwie zmiany w module PAM i teraz chyba wreszcie samochód parkuje zgodnie z oczekiwaniami. Co do czerwonego klona, w takim razie muszę pomyśleć żeby się przesiąść na coś innego w takim razie. Spróbuję ściągnąć FORSCAN i popracować z tym kablem. Nie chciał bym też na tego toola diagnostycznego wydać miliona golda. A ten czerwony klon do zmiany ustawień całkiem daje radę. Wszelkie rady w tej kwestii wskazane jaki wybrać w sumie Ostatnio edytowane przez czuba05 ; 10-10-2024 o 20:08 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Ja tam klonem kopałem po modułach, aktualizowałem i nic się nie działo. Tylko do CCC używałem Viakena i Forscana. ALE to tylko dowód anegdotyczny
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Największy problem klona to już uboga baza wyjaśnień poszczególnych ustawień (szczególnie w CC, np światła dla focusa, są wyjaśnione tylko dwie opcje, forscan ma już kilka).
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
No oczywiście, to się zgadza. Ale w niektórych modułach lepiej kopać klonem, niż bawić się w AB i cyferki w Forscanie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Kolejna zagadka,
Tym razem kamera cofania. Czy jest jakaś inna kamera cofania, zamiennik, inny numer do fokusa mk3 kombi lifta, żeby były linie dynamiczne oraz linie odległości?? Na ten moment szukam kamery o numerach F1ET-19G490-CC (chyba to jest odpowiednia) których jest jak na lekarstwo, a jeśli już to cena z kosmosu moim zdaniem. Na ten moment mam wszystko podłączone i skonfigurowane, używam chińskiego zamiennika F1ET-19G490-AC , obraz jest całkiem ładny, tylko bcm nie widzi jej po LINie, i nie ma linii żadnego typu . Ktoś jakieś pomysły na ten dość kosztowny temat?? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
Nie ma, albo oryginał i linie skrętne albo zamiennik i brak linii
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
|
Cytat:
W ustawieniach mogę ustawić żeby kamera była po LIN. następnie otrzymuję DTC z BCM że na LIN brak komunikacji z Kamerą. Jak już wspomniałem, mam "Ryżową kamerę" więc ona może tego nie umieć. Nie mam dostępu do oryginału na ten moment, więc nie mogę inaczej tego sprawdzić . |
|
|
|
|