![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-04-2009
Model: Focus Mk IV \Focus II FL
Silnik: 1.5 ecoblue 120KM\ 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2019\2008
|
Cytat:
Hej, też będę sam wymieniał. Gdzie kupiłeś zestaw z łańcuszkiem 8mm i za ile?, bo zamówiłem zestaw 4 miesiące temu i nadal czekam. Przeszukałem cały internet i po za absurdalnymi cenami na allegro nigdzie nie ma. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-07-2024
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 ecoblue
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Ford podaje 180kkm lub 10 lat jesli chodzi o pasek i rolki. Natomiast nie przewiduje serwisu lancuszka. Skad masz info ze po 100kkm pekaja te lancuszki? W ASO powiedzili ze nie slyszeli nawet o jednym przypadku takiej awarii a ponoc sprzedaja tego sporo Z tego co widze mam ten sam nr czesci co w Twoim nagraniu, ale nie mam zadnych dzwiekow z tej okolicy. Przebieg obecnie to 150kkm, wiem ze przy 75kkm byla jakas akcja serwisowa w tym aucie ale nie udalo mi sie ustalic co tam sie dzialo, a cicho licze ze moze cos z rozrzadem. Jaki zestaw zastosowales jesli chodzi o rozrzad i pompe wody? |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-04-2009
Model: Focus Mk IV \Focus II FL
Silnik: 1.5 ecoblue 120KM\ 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2019\2008
|
U mnie słychać gruchotanie przy odpaleniu zimnego silnika i jak na postoju delikatnie dodaje gazu(przy niskich obrotach) to słychać jakby obcięranie(obstawiam, że to ten łańcuszek) . Rozrząd zrobiony przez serwis przy 180k. Mój serwis zna temat i za łańcuszek krzyczą 8k z wymianą xDDD
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-12-2023
Model: Focus
|
Witam,
podepnę się do tematu. Czy ktoś z was orientuje się czy wymiana łańcuszka z 7mm na 8mm jest zwykle dokonywana z pokrywą i kołami bo inaczej nie sprzedają czy jest to podyktowane technicznymi aspektami jak np inna ilość zębów? Dodatkowo jakiej marki polecacie wziąć rozrząd? PSA czy zamiennik jak zamiennik to jakiej firmy? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
Tylko komplet, pewnie skoro łańcuch jest o 1mm szerszy to i koła też są szersze. Rozrząd na pasku to już jeden grzyb, byle markowy.
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Conti czy bosch to pewnie coś z pierwszego montażu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
HEPU IJS BGA Niestety nie kojarzę zadnej z tych firm. Widze jednak ze jest dostepny dla BlueHdi 1.5 od peugota lancuch firmy SKF tez jest nieco drozszy i zastanawiam sie czy moglbym go zastosować |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Możesz, ale wymiana łańcucha o której piszesz da spokój tylko na kilkanaście tysięcy km, te zamienniki wytrzymują ledwo 20k km i znów zaczyna brzęczeć przy odpalaniu. Pewnie wynika to z wypracowanych już też zębatek wałków rozrządu.
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|