![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Fiesta Mk7
Silnik: 1.5 TDi
Rocznik: 2017
|
![]()
Dzień dobry,
Przeglądałem tematy, ale nie mogłem w 100% znaleźć podobnej sytuacji. Otóż dwa miesiące temu zaczął mi się rozkręcać problem z biegami a mianowicie, za pierwszym razem skrzynia zablokowała mi się, jak wbijałem jedynkę i dopiero jak wyłączyłem silnik puściłem sprzęgło, nacisnąłem sprzęgło i odpaliłem auto to znów zaczęło działać normalnie. Następnym objawem było to, że jak podjeżdżałem na jedynce do bramy to przy trzymaniu sprzęgła i hamulca samochód mi zgasł jak by chciał jechać a ja trzymałem pedał hamulca. Ostatnia rzecz to trzymałem sprzęgło, wbiłem wsteczny i samochód sam zaczął jechać. Też z jednym objawów było, to że sprzęgło zaczęło szybciej odskakiwać, ale już wydało mi się to trochę niebezpiecznie więc oddałem do mechanika. Stwierdzili, że trzeba wymienić sprzęgło i wysprzęglik. Wszystko wymienione, odebrałem auto i po chyba 2 godzinach jazdy na skrzyżowaniu jak wbijałem jedynke z luzu skrzynia zablokowała mi się na jedynce ale jak bym nie mógł wbić jej do końca, odpuściłem sprzęgło i samochód nie ruszył jak by był na luzie. Na pewno znów skontaktuję się z mechanikiem ale jestem ciekaw czy ktoś może coś podpowiedzieć w tej sprawie. Pozdrawiam, BoB3R Ostatnio edytowane przez bob3r ; 13-11-2024 o 18:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]()
Jeszcze pompa sprzęgła została do sprawdzenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Fiesta Mk7
Silnik: 1.5 TDi
Rocznik: 2017
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Okay, dzięki wielkie za sugestię! Zadzwoniłem do nich dzisiaj i opisałem sytuację. Poprosili żebym przywiózł auto to na "świeżo" sprawdzą. Zapytałem o pompę, to powiedzieli, że dwa razy była sprawdzana i odpowietrzana jak dobrze pamiętam. Już nie pamiętam co było mówione odnośnie sprawdzania ponieważ trochę mi się śpieszyło do pracy ale pamiętam coś o łożyskach. Dam znać czy coś znaleźli/wymienili i czy wszystko działa. Ostatnio edytowane przez Speedo ; 14-11-2024 o 13:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
fiesta mk7 , skrzynia biegów , sprzęgło |
|
|