![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#6041 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Konfiguracja to nie aktualizacja.
Elmconfig zrobi obie konfiguracje. |
|
|
|
|
|
#6042 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-02-2019
Model: Mondeo gold
Silnik: 2.0 TDCi 110kw
Rocznik: 2015
|
Proszę o pomoc dotyczącą modułu bluetooth. Objawy w samochodzie. Telefon łączy się z radiem ale niestety po wybraniu nr telefonu na wyświetlaczu jest informacja o połączeniu ale niestety nie dochodzi do skutku i po ok 1 minuty wyskakuje komunikat o brak komunikacji z telefonem. Gdy komunikat zniknie telefon rozłącza się z radiem i po ok 3 s Łączy się ponownie. Niestety w dalszym ciągu nie działa. Czy jest to wina radia czy modułu bluetooth ? Jaki moduł jest kompatybilny z moim modułem. Mam wybieranie głosowe w języku angielskim A chciałbym w Polskim. Ford mondeo 2.0 benzyna 240km 2014 powershift
|
|
|
|
|
|
#6043 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Czy dzieje się tak jak opisałeś przy wyborze rozmówcy/połączenia za pomocą radia/polecenia głosowego, jak również przy wyborze za pomocą telefonu? Pytam ponieważ mam coś nieco podobnego, tylko u mnie pochrzaniło się po zmianie telefonu. Przy wybraniu rozmówcy za pomocą telefonu jest OK. Radio lub polecenie głosowe również wybierają rozmówce tylko jest zwłoka ok. minutowa. Zamiast funkcji telefonu włącza się radio i po ok. minucie jest ponownie tryb telefonu i następuje udane połączenie. Już do tego przywykłem.
|
|
|
|
|
|
#6044 | |
|
![]() Zarejestrowany: 02-11-2024
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6045 |
|
![]() Imię: Mike
Model: Kuga
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2017
|
Witam! Posiadam Forda Kugę mk2 z 2017 roku, który jednak nie posiada systemu SYNC, ale monochromatyczny wyświetlacz (praktycznie nie mogę znaleźć o tej wersji radia informacji, poza tym, iż jest to system z foto nr 7 z przypiętego na tym forum wątku dotyczącego typów radii). Brak tutaj BT, AUX, USB. Totalny golas.
Interesuje mnie dołożenie do niego funkcji Bluetooth, w celu prowadzenia rozmów przez zestaw głośnomówiący oraz słuchania muzyki przez BT. Od biedy wystarczy mi sam AUX (mogę podłączyć telefon przez kabel i "też będzie"), jeśli nie ma innej możliwości. Chciałem sprawdzić, jaki ACM siedzi w środku, więc rozebrałem deskę - jest to urządzenie oznaczone jako CV4T-19C107-TH. Z moich poszukiwań wynika, że tego typu ACMy są wykorzystywane w SYNCach. Moje pytanie - czy i ewentualnie co mogę zrobić, żeby mieć bluetooth/zestaw głośnomówiący/aux w samochodzie? |
|
|
|
|
|
#6046 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Nie ta bajka.
Ale jest to możliwe. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Potrzebujesz Sync1.1, ekran, klawisze radia, mikrofon, dorobioną wiązkę do mikrofonu i kogoś z czasem wolnym na poziomie 3-4h. Ostatnio edytowane przez Antej ; 15-11-2024 o 21:10 |
|
|
|
|
|
#6047 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo ST line
Silnik: 2.0 Ecoboost 203ps
Rocznik: 2011
|
Witam,
czy jest możliwość żeby mówić do Mondka w języku Polskim ? Oczywiście tak żeby zrozumiał co mówięGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakaś aktualizacja modułu? |
|
|
|
|
|
#6048 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Mój S-Max wszystko rozumie, co do niego mówię. W każdym języku.
Kiedyś też mi odpowiadał, ale od czasu, gdy Rumburak ukradł mi pierścień Arabelli, przestał. |
|
|
|
|
|
#6049 |
|
![]() Imię: Mike
Model: Kuga
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2017
|
Szukałem na OLX i Allegro - praktycznie nie ma takich zestawów, tylko sync 3 lub 2. Gdzie można kupić cały zestaw? Czy ktoś się tym zajmuje w Krakowie lub okolicach?
|
|
|
|
|
|
#6050 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Kolega z linku jest z Bydgoszczy.
Mozesz się z nim skontaktować, na pewno odpisze jak wyglądał montaż z jego perspektywy. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|