![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Mk3
Silnik: 140KM
Rocznik: 2012
|
![]()
Niedawno nabyłem Focusa z 2012 i o ile samo radio jest dla mnie wystarczające, bo ma funkcje USB, AUX oraz przedewszystkim Bluetooth to irytuje mnie jedna kwestia. Mianowicie, że po włączeniu zapłonu/odpaleniu silnika losowo po kilkunastu sekundach (nie wyczułem dokładnie momentu kiedy, bo dzieje się to różnie i nie zawsze) przełącza mi z USB, AUX bądź Bluetooth na radio.
Przewertowałem troszę to forum i w ustawieniach audio "TA", "Wiadomości", "Częstotliwości alternatywne", "RDS regionalny" są wyłączone. "TA" w nawgiacji (pod przyciskiem "TA" na klawiaturze) również wyłączone, a sytuacja namiętnie się powtarza co któryś raz. Zauważyłem też, że jeżeli nie przełączy się np. z USB na radio to potrawi samemu przełączyć utwór na następny... Tutaj przedstawiam tą pierwszą sytuację kiedy USB przełącza się na radio: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ...ale na przykład kiedy zgasiłem samochód i odpaliłem go po krótkiej chwili dwukrotnie to wtedy już nie przełączyło z AUX na radio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
Ten typ tak ma.
Nie ma to nic wspólnego z TA/Wiadomościami. Po prostu tak bywa. Bluetooth co dziwne trzyma moim zdaniem najmocniej i rzadko zrzuca sam na FM. USB prawie zawsze (niezależnie od wielkości pamięci, producenta, standardu) przełączy na radio. Rzadko bo rzadko, ale zostawię na radio DAB a wsiadam, odpalam i będzie na radiu FM. Natomiast mniej więcej raz na rok zdarza mi się, że całe radio się zawiesi. Nie mogę ani zmienić głośności, ani utworu, ani źródła. Pomaga zgaszenie auta i odpalenie ponownie. Natomiast tydzień temu nowy "ficzer" którego nigdy nie spotkałem przez ostatnie 8 lat. Nie mogłem sterować radiem z przycisków na radiu. Działały tylko te na kierownicy. Ponownie, zgaszenie auta i odpalenie ponownie rozwiązały problem. Aby to rozwiązać, to obstawiam pozostaje grzebanie w sofcie lub aktualizacja. Wszystkie te problemy to software'owe glicze gdzie któryś z inżynierów nie przewidział że jeśli 'jest sygnał A a oczekiwałem od B do Z, to się nie wieszaj tylko zrób to a tamto". |
![]() |
![]() |