![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-11-2024
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019
|
Witam
Zakupiłem niedawno forda mondeo mk5 2019r 2.0 diesel 150km, samochód do poprawek. Posiada uszkodzoną wiązkę z prawej strony komory silnika wiązka ta jest przez kogoś polutowana ( brakuje wtyczki łączącej dwie wiązki od silnika i wychodzącą z prawej strony komory) w samochodzie wyskakują błędy od czujnika intercoolera, błędy dotyczące utraty komunikacji z alternatorem oraz żaluzjami chłodnicy. Moduł żaluzji został wymieniony tak samo jak regulator napięcia, zakładam że problem polega na nieprawidłowym połączeniu tej wiązki która była lutowana. Posiada ktoś może jakiś schemat jak to powinno być połączone lub może zrobić zdjęcie tak żeby było widać kolory kabli? Dodam że ładowanie jest, utrzymuje się na stałym poziomie 13,7V. Samochód jeździ normalnie jednak ciągle wyskakuje komunikat o akumulatorze oraz włączają się wentylatory na postoju. Proszę o pomoc może ktoś miał podobne błędy. Kod: U0284 - Utrata łączności z modułem A aktywnej przesłony kraty wlotu powietrza Kod: U012D - Utrata łączności z modułem sterującym alternatorem 'A' Kod: P00E1 - Wysoka wartość sygnału w obwodzie czujnika 'A' temperatury płynu chłodzącego chłodnicy powietrza doładowującego |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Wiązki używane w bardzo dobrym stanie z tego co widziałem, można dorwać w okolicach 500-700zł na znanym portalu aukcyjnym. Nie wiem czy jest sens w tym dłubać?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|