Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-11-2024, 16:04   #1
Tabik
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019
Domyślnie uszkodzona wiązka bład ładowania

Witam
Zakupiłem niedawno forda mondeo mk5 2019r 2.0 diesel 150km, samochód do poprawek. Posiada uszkodzoną wiązkę z prawej strony komory silnika wiązka ta jest przez kogoś polutowana ( brakuje wtyczki łączącej dwie wiązki od silnika i wychodzącą z prawej strony komory) w samochodzie wyskakują błędy od czujnika intercoolera, błędy dotyczące utraty komunikacji z alternatorem oraz żaluzjami chłodnicy. Moduł żaluzji został wymieniony tak samo jak regulator napięcia, zakładam że problem polega na nieprawidłowym połączeniu tej wiązki która była lutowana. Posiada ktoś może jakiś schemat jak to powinno być połączone lub może zrobić zdjęcie tak żeby było widać kolory kabli? Dodam że ładowanie jest, utrzymuje się na stałym poziomie 13,7V. Samochód jeździ normalnie jednak ciągle wyskakuje komunikat o akumulatorze oraz włączają się wentylatory na postoju. Proszę o pomoc może ktoś miał podobne błędy.

Kod: U0284 - Utrata łączności z modułem A aktywnej przesłony kraty wlotu powietrza
Kod: U012D - Utrata łączności z modułem sterującym alternatorem 'A'
Kod: P00E1 - Wysoka wartość sygnału w obwodzie czujnika 'A' temperatury płynu chłodzącego chłodnicy powietrza doładowującego

Tabik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-11-2024, 18:46   #2
zmulim
FCP member

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Ford Mondeo Mk5 uszkodzona wiązka bład ładowania

Wiązki używane w bardzo dobrym stanie z tego co widziałem, można dorwać w okolicach 500-700zł na znanym portalu aukcyjnym. Nie wiem czy jest sens w tym dłubać?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
zmulim jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
mondeo

Zasady postowania