![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2111 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 Ecoblue
Rocznik: 2019
|
Witam, wczoraj zainstalowałem mapy F13, zaktualizowałem plik dziennika i okazało się, że strona Forda wypluła kolejną aktualizację, tym razem paczka waży ok 9 GB, nazwano ją Map_9630477694_Update. Czy ktoś z Was wie co to może być za aktualizacja?
|
|
|
|
|
|
#2112 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Dominik
Model: kuga 3/mondeo mk5FL A8
Silnik: 2.5 hybryda/2.0 tdci 150@190
Rocznik: 2023/2020
|
W sobotę miałem trasę i zrobiłem aktualizację map. Auto ma aktywny abonament forda, zatem i wcześniej i po aktualizacji pokazuje aktualne dane o korkach, remontach ect. Wgrałem wygenerowany po aktualizacji plik dziennika i ... znów do pobrania jest plik: Map_49471_Update. Na razie nie miałem czasu się tym zająć zatem nie wiem co wyskoczy po wygenerowaniu nowego dziennika i wysłaniu go na serwer forda.
Kuga ma darmowy okres danych o korkach na rok od kupna, Mondeo miało dwa lata. Przedłużenie na każdy następny miesiąc kosztuje 17pln. Pewnie będzie to działać tylko u tych co mają modem w aucie. |
|
|
|
|
|
#2113 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: Kuga
Silnik: 2.0
|
Witam mam pytanie,Kuga z 2019 roku na stronie forda jest do mojego aktualizacja sync do 3.4.23188 . Ściągnąłem ją na pendraive,a może wiecie czy mapy też będą.Pisze że najpierw trzeba zaktualizować sync i zgłosić po forda,to okaże się czy będą dostępne mapy.Mapy mam obecnie f7.Może lepiej jechać do serwisu na aktualizację.Proszę o odpowiedź.Auto kupiłem tydzień temu i nie bardzo wiem co zrobić żeby było dobrze.
|
|
|
|
|
|
#2114 | |||
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Cytat:
A co za problem wgrać aktualizację Sync i się przekonać? Chyba nic kolega na tym nie straci? Cytat:
Cytat:
- pooglądać tematyczne filmy na Youtube - poczytać forum pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 30-11-2024 o 22:31 |
|||
|
|
|
|
|
#2115 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Janek
Model: Focus MK4
Silnik: diesel
|
Pobrałem do Focusa mk4 ze strony forda mapy 25033017476 zrobiłem "taniec godowy "(wgrywania podczas jazdy, po ukończeniu wgrywania, wyjście,zamknięcie auta, odczekanie ok. 5 minut, wejście, odpalenie) i dupa blada. Error: PKG_ERR03
Czy miał ktoś z tym plikiem map problem? ps. oczywiście sync3 jest aktualny. |
|
|
|
|
|
#2116 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
|
Witam
Na Cyanlabs podają, że pomogła wymiana pendriva na inny [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 28-12-2024 o 20:24 |
|
|
|
|
|
#2117 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Janek
Model: Focus MK4
Silnik: diesel
|
Pendrive jest prawie nie używany, dobrej firmy, robiona była rok temu aktualizacja map, a od tego czasu nie używany. Zrobiony miał formatowanie przed wgraniem. Więc nie tu leży błąd.
Ściągnąłem jeszcze raz plik od Forda i znowu jak będę miał dłuższą trasę to spróbuję wgrać. |
|
|
|
|
|
#2118 |
|
![]() Imię: sławek
Model: ford focus
Silnik: 1.5 ecoBlue
|
Witam i mam pytanie.
Po pobraniu plików do aktualizacji sync 3.4 udało się wszystko zaktualizować wg instrukcji ze strony forda i wyświetliła się opcja aktualizacji mapy do nowszej wersji po pobraniu pliku i rozpakowaniu są tylko dwie pozycje a wg instrukcji forda powinny być • Folder “SyncMyRide” • Jeden plik “autoinstall.lst” • Jeden plik “DONTINDX.MSA brakuje pliku DONTINDX.MSA . Plik zip ściągałem dwa razy i cały czas wypakowuje 2 pliki czy można w takim wypadku bezpiecznie instalować aktualizacje mapy Czy miał ktoś z Was taki przypadek bo szczerze mówiąc nie chciałbym czegoś spieprzyć. PS. Post piszę ponieważ wyszukiwarka nic nie pokazała. niepotrzebnie założyłem oddzielny post bo widzę ze tu jest na temat. Zadałem pytanie odnośnie tych dwóch plików po rozpakowaniu Map_25033017476_Update.zip na czacie ford.pl i dostałem odpowiedż że powinienem podjąć próbę instalacji ale tak do końca nie jestem pewny czy to zrobić skoro w instrukcji po rozpakowaniu mają być trzy pozycje : 2 pliki i folder. Aktualizował ktoś gdy po wypakowaniu były tylko 2 pliki. Pozdrawiam. Niech Moc Będzie z Wami Ostatnio edytowane przez roman70 ; 03-12-2024 o 17:16 Powód: dodatkowe informacje |
|
|
|
|
|
#2119 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2120 |
|
![]() Imię: sławek
Model: ford focus
Silnik: 1.5 ecoBlue
|
No i mersi bardzo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|