![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: Escape Titanium AWD
Silnik: 2,0 benzyna
Rocznik: 2020
|
Ustawiłem Forscanem domykanie wszystkich szyb pilotem przy zamknięciu.
Niestety nie domyka okna na dachu... nie znalazłem takiej opcji ... Czy komuś się to udało zrobić? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-09-2014
Model: kuga, bmw 530i, stelvio, bmw x5
Silnik: 0,7
Rocznik: 1997
|
W mojej europejskiej, fabrycznej Kudze też zostawał otwarty "lufcik", więc może tak ma być.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Escape / Escape
Silnik: 2.0 / 1.5
Rocznik: 2017 / 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Trochę delikatnie może różnić się polecenie - to kopia z [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - ogólnie zamiast tłumaczenia z angielskiego "GLOBALNE" w polskim Forscanie jest "ZDALNE" , więc:
BdyCM - 4x Globalna wartość początkowa zamknięcia - włączona Globalna wartość początkowa otwarcia - włączona Globalne zamknięcie okien za pomocą pilota - włączone Globalne otwarcie okien za pomocą usuwania - włączone PDM - 1x Zdalne zamknięcie okien - włączone DDM - 2x Zdalne zamknięcie okien - włączone Zdalne otwarcie okien - włączone APIM - 1x Zdalne zamknięcie okien - włączone Daj znać czy pomogło u Ciebie. Uważaj i zapisuj wcześniejsze ustawienia. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Escape / Escape
Silnik: 2.0 / 1.5
Rocznik: 2017 / 2020
|
w 2020 poklikałem jak piszesz wyżej (mniej więcej, coś tam się różniło w nazwach) - działa ok (tu żonka nie ma szyberdachu),
w 2017 mam PDM, DDM tylko w ASBUILT i tam nic nie grzebałem, w APIM też nic nie ma na temat zamykania okien, natomiast w BdyCM (konfiguracja centralna - główna) jest Otwieranie/Zamykanie zdalne: do wyboru 00 - nie skonfigurowane (tak miałem - nie działało) 01 - zdalne otwieranie/zamykanie wyłączone 02 - zdalne otwieranie/zamykanie drzwi włączone (3 sekundy) (ładnie działa przytrzymując na pilocie przyciski otwieranie/zamykanie - niestety dach nie reaguje na nic) 03 - zdalne zamykanie/otwieranie drzwi i luku dachowego (działa jak 02) 05 - open 3s / close 1 touch 0s (nie działa zupełnie - a szkoda bo pewnie z pilota po kliknięciu zamknięcia domykałby od razu wszystkie okna) może i trzebaby pogrzebać coś w tych ASBUILT żeby wszystko zadziałało zostawiłem 03 - jest ok (oprócz dachu) a przy okazji podpytam o dach... programuje mu się jakieś stany położenia? bo u mnie się lekko podnosi i zatrzymuje (takie rozszczelnienie) a następnie podnosi do uchylenia ale nie zostaje w takim położeniu tylko od razu się chowa i otwiera całkowicie Ostatnio edytowane przez tomkam ; 30-12-2024 o 19:57 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Nie grzebałem w ustawieniach dachu w forscanie.
Zresetowałem ustawienia roletki bo niedomykała się ( tzn. dojeżdżała do końca i "odbijała" się zostawiajac 10cm szparę. Gdzieś jest procedura na Yoytube do jakiegoś Forda. U mnie dach jak pociągnę w jedną tylko podnosi krawędź, jak w drugą za pierwszym razem kawałek a za drugim do końca otwiera.... |
|
|
|