![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sławek
Model: Kuga
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
|
Miałem ten sam problem. Chińczyk słabo odbierał stacje radiowe a czasami się całkiem urywały. Oczywiście przyczyną był brak zasilania wzmacniacza w antenie. Po podłączeniu zasilania anteny prosto z radia do odpowiedniego pinu w kostce radio śmiga jak trzeba. Żadna stacja nie ucieka, jest wszystko OK.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
![]() Imię: Ryszard
Model: Ford KUGA MK1
Silnik: diesel 120 kW 1997 cm3
Rocznik: 2011
|
Witam.
Mam problem z chińskim radiem Android w uzyskaniu dobrego odbioru stacji radiowych w aucie Kuga MK1 2011r. (start bez kluczykowy) Męczę się już od dłuższego czasu odłączając i przełączając różne warianty podłączenia. 1. oryginalne radio ford 6000 cd gra ok 2. przełączania, wyłączania niebieskiego kabelka i zasilenie wzmacniacza antenowego podane jest z pinu 5 kostki C449- nic się nie zmieniło 3. wzmacniacz i separator antenowy nic nie poprawia wręcz pogarsza. 4. to samo radio Android 4/64 GB w Mondeo MK3 wypada rewelacyjnie dobrze, łapie wszystkie stacje ale na antenie pasywnej 5. próby na dokupionej podobnej antenie pasywnej w Mondeo jest ok, natomiast w Kudze ten sam problem co na antenie aktywnej oryginalnej tzn. słabo odbiera i szumi. 6. na biegu wstecznym dodatkowo pogarszają się szumy Może ktoś spotkał się z podobnym problemem. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Masz podać na 5pin 12V a nie odwrotnie.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
![]() Imię: Ryszard
Model: Ford KUGA MK1
Silnik: diesel 120 kW 1997 cm3
Rocznik: 2011
|
Chyba źle sformułowałem zdanie w drugim punkcie. 12v podałem mostkiem z ACC na pin 5 i dla pewności zmierzyłem to napięcie we wtyczce przy antenie.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|