![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#71 |
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: Diesel
Rocznik: 2015
|
![]()
A z innej beczki - podczas wypalania DPF leci dymek spod maski. Delikatny, ale leci i przy postoju zaciąga do kabiny. Podpowiedzcie co z tym zrobić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-08-2015
Model: S-Max
Silnik: turbokaszel
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
Pierwsze co bardzo mocno mnie zaskoczyło jak zobaczyłem że DPF_LOAD spadł do 19% (wcześniej minimum jakie uzyskiwałem to 23-25%). Natomiast teraz efekt jest taki że po 300km jeszcze mi się nie wypalało a DPF_LOAD mam 78% i DPF_SOOT 38%. Co do użytych środków to na alledrogo nazywały się: STP - FORMUŁA DO CZYSZCZENIA FILTRÓW CZĄSTEK STAŁYCH DPF oraz STP - Formuła do Czyszczenia Wtryskiwaczy Diesla Wysoki Przebieg. Nie wiem który tak naprawdę pomógł (może oba po trochu?) ale wygląda na to że to u mnie zadziałało. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
![]()
Żeby cokolwiek miarodajnego stwierdzić, pojeździj tak 1000-2000km bez dolewania tych dodatków i daj znać co się dzieje z dpf i wypalaniami.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 DW10F 180 ogierów
|
![]()
Nie wiem jak przy tych środkach ale Liqui Moly zarówno do wtrysków jak i do DPF jest zalecany co 2000km.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: Diesel
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 DW10F 180 ogierów
|
![]()
Jeśli chodzi o ten do DPF-to LM nie zaleca korzystania z nich częściej. Co do wtrysków-jak damy co 3 zbiornik to nic się nie stanie. Częściej bym nie stosował. Jedyne co, to można wyciągnąć wtryski i zrobić im kąpiel w tym środku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
dpf , egr |
|
|