![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#2911 |
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
![]()
Po numerze vin można sprawdzić czy jest dw10 czy też dw10c
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
![]() |
![]() |
![]() |
#2912 |
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2011
|
![]()
Ok po dodaniu w trybie inżynieryjnym ogranicznika prędkości tempomat działa jest super. Przepraszam za małe zamieszanie i dzięki za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2913 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-08-2024
Model: Ford Mondeo mk4
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 2014
|
![]()
Przyznaję, przekopałem temat i jestem przed kupnem przycisków.
Mam Ford Mondeo MK4 polift 2014, silnik benz. 1,6, 120KM Jakie przyciski powinienem kupić /oba są z off/ part number: - 6M2T-14K147-CH >> to jest przed liftem, powinno być, ale problem długości przewodu - 6M2T-14K147-CJ >> te powinny być, ale nie jestem pewien. - 6M2T-14K147-DH a może jeszcze jakiś inny part number. PS. Może w okolicach Rzeszowa ktoś ma Forscana? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2914 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-05-2021
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010 lift
|
![]()
cześć,
zawsze miałem szczęście do zakupu aut z rocznika przejściowego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chciałbym dołożyć tempomat do mojego Mondziaka i teraz pytanie jaka kierownica będzie potrzebna. 1. tylko z tempomatem (guzik 0ff) 2. z tempomatem i ogranicznikiem prędkości (zamiast guzika off) Auto jest z 2010 roku, lapmy do jazdy dziennej dołożyłem i odblokowałem. Okazało się że jest czujnik zmierzchy więc lampy same się przełączają w zależności od natężenia światła na zewnątrz. Zegary mam stare, ale na zewnątrz karoseria już polift. (więc taki lift ale nie do końca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) teraz pytanie którą kierownicę powinienem kupić aby pasowała do mojego modelu. Szukałem w internecie żeby jakoś po VIN znaleźć ukryte opcje ale nic nie znalazłem. Posiadam Kabel i ForScan, czy tak jakoś mogę sprawdzić jaką opcję kierownicy wybrać? Dzięki za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2915 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Jeśli to diesel i ma DW10C to ma być tempomat z limiterem, jeśli stary DW10 to bez limitera (tylko "OFF" na guzikach). itd. Więc trzeba podać typ silnika. Albo VIN chociaż.
![]() |
![]() |
#2916 |
|
![]()
ooo dzięki, mam dw10c czyli w razie czego jak coś bym chciał dołożyć to zawsze polift? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a jak się ma z poduszką kierowcy? będzie pasować do nowej kierownicy? Ostatnio edytowane przez Wrednizna ; 09-01-2025 o 11:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2917 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Więc to auto powinno mieć "nowy typ"...
![]() |
![]() |
#2918 | |
|
![]() Cytat:
Kierownica zamówiona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. UPDATE Kierownica założona tempomat działa ale niestety brak reakcji na ograniczenie prędkości (obie rzeczy zmieniłem przez FORSCAN aby były włączone). Dolny guzik działa jakby był "OFF" - wyłącza tempomat. Czyli będzie taka biedna wersja? Jakby źle nie jest bardziej mi zależało na tempomacie niż na ograniczniku. Także nawet tak jest ok, no ale może może być lepiej? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Wrednizna ; 10-01-2025 o 17:18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2919 |
|
![]()
Okazuje się że ograniczenie prędkości działa, ale nic nie wyświetla się na wyświetlaczu.
Można to jakoś zmienić? Tempomat się pokazuje (dołączone foto). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2920 | |
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
![]() Cytat: