Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-01-2025, 14:43   #1
Wrednizna
ford::beginner

Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010 lift
Domyślnie dołożenie grzania kierownicy

cześć, czeka mnie obszycie kierownicy i się zastanawiam czy byłaby możliwość dołożenia grzania kierownicy. Wiem że standardowo nie wychodziły mondeo mk4 z grzaniem, ale znalazłem takie maty u chińskiego przyjaciela i zastanawiam się czy jest jakaś możliwość podłączenia 12v w kierownicy? Bo raczej przeciągnięcia kabla nie ma możliwości (w końcu kierownicą się kręci).

Bawił się ktoś w coś takiego? znalazłem w internecie jak facet zakładał w subaru, ale miał on tam dodatkową nieużywaną kostkę z zasilaniem...).
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Zrzut ekranu 2025-01-15 143555.jpg (76.3 KB, 24 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Zrzut ekranu 2025-01-15 143627.jpg (68.1 KB, 23 wyświetleń)

Wrednizna jest offline  
Stary 15-01-2025, 15:35   #2
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Mondeo MK4 i dołożenie grzania kierownicy

Wszystko można zrobić i dołożyć. Mondeo mk4 można też przerobić na dowolnie wybrany samochód. Udowodnili to już kiedyś Indianie:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Tylko po co?

Ja na Twoim miejscu sprzedałbym tego biednego starego Mondzioła i kupił wypasionego nowego Forda. Będzie tempomat (może nawet aktywny), Kolorowy licznik ze wszystkimi funkcjami, ładne radio (może nawet z nawigacją) i co tam sobie jeszcze wymarzysz.
Parch jest offline  
Stary 15-01-2025, 15:59   #3
Rydel122
ford::amateur

Imię: Wiktor
Rocznik: 2011

NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego)

Jeśli za 40 zł + cena sprzedaży mondeo czyli granice 15-30tys znajdziesz mi wypasionego nowego Forda to kupuje w ilości hurtowej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w niektórych ludziach pozostał jeszcze duch zrobię ja czegoś samemu a nie kupowania wszystkiego co idzie

Wysłane z mojego 22101316G przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowane przez SRS ; 15-01-2025 o 17:03
Rydel122 jest offline  
Stary 15-01-2025, 16:10   #4
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał Rydel122 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w niektórych ludziach pozostał jeszcze duch zrobię ja czegoś samemu a nie kupowania wszystkiego co idzie
Taaa. No to weż i zrób, a następnie podziel się wiedzą. Ja swoją się dzielę (jak mam ochotę) na forum. Jak tam z Tobą? Podzieliłeś się już już czymś? Czy raczej jesteś w trybie DAJ MI?

A co do dołożenia ogrzewania kierownicy, to jak wyżej: DA SIĘ. Tylko co do kwoty
Cytat:
Napisał Rydel122 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
za 40 zł
jakoś sceptyczny jestem.
Parch jest offline  
Stary 15-01-2025, 16:38   #5
Wrednizna

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Będzie tempomat (może nawet aktywny), Kolorowy licznik ze wszystkimi funkcjami, ładne radio (może nawet z nawigacją)
tempomat mam, licznik w drodze, radio na androidzie z własną kartą na internet więc google maps śmiga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc jak w opcji titanium tylko bez grzanego dupska i składanych lusterek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Niestety różnica w dołożeniu obszycia za 50zł i ewentualnie "grzałki" za kolejne tyle nie ma się jak do kwoty którą miałbym wydać na nowe MK5 z grzaną kierownicą w standardzie... Także chętnie, ale ta opcja odpada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
w niektórych ludziach pozostał jeszcze duch zrobię ja czegoś samemu a nie kupowania wszystkiego co idzie
ja z okolic Poznania więc jak nie widać różnicy to po co przepłacać wyssałem z mlekiem matki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A wracając do tematu, to dołożenie grzania tak mnie naszło bo bym mógł je ukryć pod nowym pokrowcem. Grzane fotele mnie nie interesują bo mi się niedobrze robi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wrednizna jest offline  
Stary 15-01-2025, 16:45   #6
Rydel122
ford::amateur

Imię: Wiktor
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Taaa. No to weż i zrób, a następnie podziel się wiedzą. Ja swoją się dzielę (jak mam ochotę) na forum. Jak tam z Tobą? Podzieliłeś się już już czymś? Czy raczej jesteś w trybie DAJ MI?......
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego)

Moja wiedza może nie jest rozległa ale robię to często na grupie od mondziadka na FB także tam możesz poszukać jeśli już tak bardzo cię to interesuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do ceny maty te nie są jakoś bardzo dorgie więc nie widzę problemu w tym aby było to wykonywalne lepszym pytaniem będzie czy jest jak się inteligentnie wpiąć do prądu. Jeśli jednak kolega potrzebował by pomocy to również jestem z Poznania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego 22101316G przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowane przez SRS ; 15-01-2025 o 17:05
Rydel122 jest offline  
Stary 15-01-2025, 16:48   #7
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji

Odpowiadam, nie da sie zrobić tego bezpiecznie.
Nie przejdziesz przez zwijak.
Antej jest online  
Stary 15-01-2025, 18:52   #8
Wrednizna

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli jednak kolega potrzebował by pomocy to również jestem z Poznania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie przejdziesz przez zwijak.
Też tak przypuszczałem że kabla nie przeciągniesz, dlatego drugą myślą było znalezienie 12v już w kierownicy.

A podpinając się pod zasilanie od podświetlania manetki? A może w tym gnieździe jakieś piny są nieużywane? (tak jak w subaru [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] )

Włącznik nie musi być na kokpicie, zawsze można zrobić miejsce w kierownicy.

Oczywiście nie jest to dla mnie jakieś must have, ale gdyby taki dodatek miał kosztować kilka złoty i chwilę pracy to warto spróbować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wrednizna jest offline  
Stary 15-01-2025, 18:54   #9
Antej
FORD|AUTHORIZED

Domyślnie Odp: dołożenie grzania kierownicy

Czytaj tak dlugo post #7 aż zrozumiesz.
Antej jest online  
Stary 15-01-2025, 19:16   #10
Antej
FORD|AUTHORIZED

Domyślnie Odp: dołożenie grzania kierownicy

Temat znam, ty nie znasz.
Ja mam podstawy, ty ich nie masz.
Chesz na nowo odkrywać koło,zacznij od kupienia dowolnego zwijaka na testy i podlącz do niego deklarowane obciążenie, ....a nie, ty jesteś tylko Apacz, sam nic, ale panie pokaz pan,poopowiadaj a ja sobie paczę.

Gdyby mnie ktoś udzielił takiej odpowiedzi, która zaoszczędziła mi czasu na próby to jeszcze bym podziękował. Jak kiedyś osiągniesz ten poziom ogarnięcia technicznego,sam zrozumiesz że warto szanować wiedzę otrzymywaną od innych.

NIE cytuj całych postów zwłaszcza gdy odpowiadasz bezpośrednio na nie.

Ostatnio edytowane przez Antej ; 15-01-2025 o 19:22
Antej jest online  
Zamknięty Temat

Zasady postowania