Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-09-2019, 03:04   #21
Jacus01
ford::amateur

Imię: jacek
Model: Ford fokus mk2
Silnik: 1.8tdci
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Migająca kontrolka świec żarowych

Pomocy pali się kontrolka swiec zarowych auto kreci ale nie odpala pacjent ford fokus mk2 1.8tdci

Jacus01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-09-2019, 13:56   #22
hindus
ford::expert

Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008

Odczytaj błędy komputerem bo powodów może być bardzo dużo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hindus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-11-2019, 18:15   #23
lysowskym

Imię: matt
Model: puma/focus
Silnik: 1.7zS/1.8tdci
Rocznik: 1999/2002

Witam, podepnę się pod temat.
Pacjent foka mk1 1.8 tdci wyskoczyła słynna sprężynka, odpalił w ciężkich bólach w towarzystwie białego dymu p2339 rozkodowany wtrysk na 4 cylindrze, dzień później zaczęła mrugać puszczenie nogi z gazu zgaszenie i odpalenie silnika pomogło. Dwa dni później po odpaleniu zaczął kopcić na zimnym ale po chwili przestał, po krótkiej trasie tryb awaryjny check, p2336 rozkodował się tym razem 1 cylinder, chwile po zakodowaniu, sprężynka...noga z gazu, zgaszenie, zapalenie pomogło. Nie odpuszczenie nogi z gazu zaraz po mignięciu sprężyny wrzuca auto w tryb serwisowy Błędy p0110 p1023. p3900. Pod kompem wtrysk 1 i 4 pokazują się jako te lepsze. Jakieś pomysły gdzie szukać rozwiązania?
lysowskym jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2021, 15:50   #24
Mlufa
ford::beginner

Imię: Damian
Model: S-Max MK2 150KM
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016

Witam, dołączę się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
autko Focus MK1 2003 1.8 TDCI 115, 280tys km plus sprężynka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

odpala normalnie nawet na mrozie, zero problemu. Na 4 i 5 biegu przy ok 3 tyś obr pojawia się sprężynka i auto traci moc, po ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy(na początku troche dymi na szaro, ale zaraz mu przechodzi) i tak do następnego depnięcia pod 3 tysiące obrotów, co zauważyłem, przy delikatnym operowaniu pedałem gazu(włącznie z pulsowaniem przy wciskaniu gazu) foka idzie ile fabryka dała(przy 185km/h dałem jej spokój bo sie pas startowy kończył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) a przy zwykłym bucie w podłogę nie pojedziesz.

Wykonano:
próba przelewowa(wymiana 1 wtrysku)
diagnostyka komp kod P0251(ciśnienia na CR dobre, brak opiłków w filtrze paliwa)
wymiana przewodu filtr turbina(uszkodzony)-- turbina pracuje, sztanga gruszka, kierownica, przewody podciśnienia ok
wymiana przepływki(miała martwy odczyt temp powietrza dolot -40)
EGR, intercooler wszystko przeglądnięte, czyste, szczelne

Zauważyłem, że przy chłodnym silniku mogę deptać a przy rozgrzanym to i nawet na 3 biegu potrafi wyskoczyć sprężynka, ostatnio przy 10km drogi stawałem 6 razy a wystarczyło, że silnik trochu ochłonął i można było lecieć dalej(czyli spokojnie do 3 tyś obr na 4 i 5 biegu)
Mlufa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-01-2025, 19:28   #25
kiloscar1

Imię: Krzysztof
Model: Ford Focus mk 1
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2004

Witam serdecznie,odgrzeje kotleta żeby nie zakładać nowego tematu,mianowice załatwiłem swoje wtryski płukanką(mniejsza o to)podmieniłem z innego podobno dobrego focusa mk1 1.8 tdci ,wtryski zakodowane auto nie odpala.Układ odpowietrzony a przynajmniej tak mi sie wydaje ponieważ jak luzuje śrubę na wtrysku to tryska paliwem.Przy próbie odpalania zaczyna mrugać spreżynka. Na plaku nie ma szans go odpalić.delphi pokazuje ciśnienie paliwa ponad 1200 barów po czym maleje w szybkim tempie do 330 barów,nie szczelność ? Błąd to P2623 Regulator ciśnienia układu sterowania wtryskiwaczem/przerwa co to może oznaczać lub gdzie szukać przyczyny ?Brak napiecia na wtryskach ? Wcześniej był błąd P0251 Zawór regulacji dawki paliwa pompy wtryskowej A.Zawór podmieniony na inny błędu brak ale jest inny błąd ze za wysokie ciśniene dawki paliwa, dokładnie nie pamietam jaki to kod błędu.Ktoś pomoże bo mnie sie już pomysły skończyły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kiloscar1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2025, 15:43   #26
kiloscar1

Imię: Krzysztof
Model: Ford Focus mk 1
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2004

Nikt nic ?
kiloscar1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz