![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-10-2019
Model: Focus mk2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
ford::amateur
![]() Imię: B.
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
Hej,
Mam pytanko, jako ze i mnie dopadly zimne luty ktory zostaly naprawione ale..... od czasu naprawienia licznika mam teraz taka pzrypadlosc ze : 1.Wchodze do auta 2.Wkladam kluczyk i przekrecam 3. Immo mryga bardzo szybko i oczywiscie cisza, nie odpale. 4.Wyciagne kluczyk 5. Ponownie przekrecam immo pali sie ciaglym swiatlem - auto odpala Czy mozliwe ze przy lutowaniu cos sie stalo ze teraz mam taka jazde z tym? Wczesniej odpalal bez problemu teraz mam takie cos. Fakt ostatnio wyciagnalem aku do ladowania i naladowalem na 100%. Jest ok bankowo. Czyzby kodowanie kluczy mnie czekalo? Dzieki |
|
|
|
|
|
#123 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Nie jest to normalne.
Na początek praca "luciarza" do weryfikacji. |
|
|
|
|
|
#124 |
|
|
Dzięki kolego. Dzisiaj zdechł całkowicie. Tylko miga kontrolka z immo. Czy możliwe żeby usmażono coś przy lutowaniu? Ewentualnie jak nie licznik to na co zwrócić uwagę dalej? Dziekuje
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Może PCM klęknął.
Może licznik do podmiany. Nie lubię takich zagadek na odległość. |
|
|
|
|
|
#126 |
|
|
Ok jasne rozumiem. Jako ze dostalem kabelek i podlaczylem pod auto to udalo mi sie polaczyc bez problemu z PCM - wszystko zczytal bez problemu. Mialem troche bledow w DTC :
P193B P1936 P1935 P1622 U0155 Usunalem, wyjalem kabel i kluczyk. Ponownie wlazylem i odpalil bez problemu. Podlaczylem kabel - 0 bledow. I teraz zastanawia mnie czy : 1. Szczescie glupiego 2. Teraz usuniecie tych bledow pomoglo? ( chociaz pewnie to stare beldy byly , i zyje marzeniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) 3. Skoro bez problemu polaczyl sie z PCM moge zalozyc ze nie jest on 'upieczony'? 4. Mechanik chce zabrac auto na holu do siebie i dopiero sprawdzac ale teraz to loteria bo znajac zycie - jemu bedzie dzialac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W PCM - napiecie aku przed startem wynosilo 12,25 a po 14,45 wiec chyba ok od strony akumulatora. Zobacze jutro jak postoi te 12 godzin na dworze czy znowu mnie zaskoczy czy juz nie. Dzieki za pomoc P.S Auto ma 61 000 km od nowosci i to 100% pewny przebieg. Odziediczylem je i teraz robi psikusy |
|
|
|
|
|
#127 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Albo licznik, albo bedzie już dobrze
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
|
Cytat:
Gdy odziedziczylem to od strzalu poszlo: Rozrzad, Wszystkie filtry, filtr paliwa, hamulce, opony nowe, uruchomienie zapalniczki, uruchomienie radia, nawet zarowki musialem wymienic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i gdy juz sie cieszylem ...... mam jazde z immo i licznikami :/ Szczerze, wolabym kupic z przebiegiem 150-200k od kogos kto ma auto od 10 lat i robi te 15k rocznie bo przynajmniej przez jakis czas musial cos robic i wie o tym aucie wiecej. Ja poki co, nie wiem nic, i wiem ze juz lekko mnie irytuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
FORD|AUTHORIZED