![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Zbyszek
Model: Mondeo Mk2 kombi
Silnik: 1.8 beznzyna + LPG
Rocznik: 1998
|
![]()
Witam
Mondeo MK V 2016 rok, 225.000 przebiegu, 2.0 TDCI, 150 KM. Są przecieki na pompie CR. Poczytałem na forum o uszczelnieniu, może też opiłkować. Samochód dopiero co kupiłem, pewnie przez 4 lata z 100.000 km nim zrobię to pomyślałem, żeby wymienić pompę na nową (regeneracja u mnie w Inowrocławiu to 800 zł + robota 500 wzwyż). Dzwoniłem do ASO -przez telefon gość powiedział, że około 4000 wraz robotą. Dzisiaj pojechałem to powiedział, że 5500 bo jeszcze muszą jakiś klamotów dodatkowo za 1000 złotych zamówić z FORDa, aby była gwarancja 2 lata. I tutaj mam pytanie. Na Ford-esklep jest pompa Delphi za 2500 zł. Ten sklep to wiarygodny sklep? Nie dostanę jakieś zregenerowanej zamiast nowej? Może jakiś inny sklep polecacie. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]()
Sklep raczej polecany, mniej więcej tyle nowa pompa kosztuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
|
![]()
Ja kupuje w tym sklepie wszystko do Mondeo (nie tylko swojego, ale i Szwagra i kolegi i nawet kuzynowi do C-Maxa) od 2020 roku i jeszcze ani razu problemu nie było. Części (przeważnie staram się brać oryginał Ford, FoMoCo lub np. w przypadku rozrządu PSA) badzo wysokiej jakości. Wysyłka prawie natychmiast, kontakt ze sklepem wzorowy. W razie wątpliwości wystarczy wysłać e-mail, odpiszą, wytłumacza. Póki co 100% zadowolenia !