![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-11-2019
Model: Ford focus mk3 1.6 tdci econetic
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2012
|
Witam mam problem z świecą dopalania spalin jak podłącze komputer to pokazuje mi komunikat niski sygnał w obwodzie świecy dopalania spalin a w drugim że obwód jest otwarty. Sprawdzałem świece od akumulatora i normalnie się nagrzewa. Sprawdzałem też
Multimetrem kable od świecy i było zero więc raczej nie dochodzi prąd miał ktoś podobny problem.? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Maciej
Model: Focke-Wulf
Silnik: 2.0 TDCI 163km by Mayak
|
Sprawdź sobie bezpieczniki. Miałem niedawno taki sam błąd i mimo że bezpiecznik był cały (był zaśniedziały) po wymianie na nowy problem zniknął. Czasami najlepiej zacząć od czegoś najprostszego.
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-11-2019
Model: Ford focus mk3 1.6 tdci econetic
|
Wymieniłem bezpiecznik a błąd dalej jest
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
|
Witam wszystkich jestem nowy.
Mam problem z Focus MK3 1.6 tdci 105 km Wyskoczył błąd P20CB przewody i styki sprawdzone moduł sterowania silnikiem wymieniony na nowy. Nie wiem co dalej sprawdzać lub wymienić jakiś przekaźnik czy coś. Może ktoś miał coś podobnego niestety rezystancji i coś takiego nie sprawdzałem bo nawet nie wiem co i jaka. Za pomoc z góry dziękuję |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Arek
Model: Ford Focus MK3 Kombi
Silnik: 1.6 EcoNETIC
Rocznik: 2013
|
P20CB przede wszystkim czego dotyczy ten blad? Jakie masz obiawy?? Padł dopalacz DPF? Jaki masz DPF z adblue czy suchy??
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
|
Witam
Co do mojej usterki z błędem P20CB Jest już naprawiony. Okazało się że w moim przypadku został przetarty drucik od wypalania DPF. W miejscu gdzie łączą się peszle osłaniające przewody z tyłu silnika na wysokości łączenia się silnika z skrzynią biegów.Od 1,5 miesiąca spokój. |
|
|
|