![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: S-Max
Silnik: 2,0 tdci 163 KM
Rocznik: 2014
|
Szanowni Forumowicze. Proszę Was o podpowiedź. Pacjent to S-Max 2014 DW10C. Auto w moich rękach od niedawna. Z zaskoczeniem zauważyłem, że w górnym panelu brakuje kontrolki Check Engine. Zamiast niej, na lewo od wskaźnika niskiego ciśnienia oleju jest coś jak ESP OFF. Kontrolka zapala się po włączeniu zapłonu i gaśnie wraz ze smarowaniem po zapaleniu.
Zwykłe ESP jest po lewej górnego panelu i zapala się, kiedy funkcję wyłączam z poziomu Converse+. Pytanie, czy w jakiejś fazie produkcji zamieniono “check” na “ESP OFF” a “check” zrzucono do dolnego panelu, tam gdzie pojawia się kontrolka świec żarowych itd? Nie chce mi się wierzyć by ktoś grzebał w liczniku i po co miałby to robić. Kontrolka działa prawidłowo, zapala się kontrolnie i gaśnie. Podświetlane szablony pozostałych kontrolek też wyglądają na fabryczne. Tylko ten symbol… Zdjęcie w załączniku Ostatnio edytowane przez SRS ; 03-02-2025 o 20:04 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Rzeczywiście, źle szukałem. Już widzę archiwalny post. Dziękuję za pomoc. Ciekawi mnie tylko w jakich okolicznościach pojawia się ESP OFF, jeśli wyłączone ESP jest sygnalizowane po lewej stronie paska ikon.
Ostatnio edytowane przez SebastianK ; 03-02-2025 o 11:40 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Jedyny zmodyfikowany soft do takiego licznika zrobił i wgrywa Kolega Sławek @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
|
#5 |
|