Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-03-2016, 10:29   #61
wujek73
ford::beginner

Model: Galaxy
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Złe wskazania termometru .

Rozebrałem przód w moim Galaxy i wyjąłem reflektor od strony kierowcy udało mi się znaleźć coś takiego (załącznik poniżej). Poprzedni właściciel musiał coś przy tym grzebać, nie wiem czy to nie jest właśnie czujnik temperatury, był zamocowany u dołu obudowy chłodnicy po lewej stronie czyli kierowcy, dostęp do niego uzyskałem pow wymontowaniu reflektora.

Wydaje mi się że ktoś "na siłę" zamontował czujnik od całkiem innego auta, na obudowie tego czegoś są znaczki AUDI oraz VW.
Przypuszczam że będę musiał wytargać z tego konektora który jest zalany plastikiem, ten plastik i dokupić nowy czujnik.

Jakby ktoś miał zdjęcia właściwego czujnika oraz konektora w który się go wpina byłbym bardzo wdzięczny podobnie jeśli chodzi o umiejscowienie go w aucie.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_0013.jpg (78.1 KB, 128 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez wujek73 ; 26-03-2016 o 11:26
wujek73 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2016, 22:41   #62
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał wujek73 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Jakby ktoś miał zdjęcia właściwego czujnika oraz konektora ...
Zawsze warto zerknąć na allegro... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 22-02-2017, 21:53   #63
APeZet
ford::average

Model: Stosowny
Silnik: Żwawy
Rocznik: Właściwy

Odgrzewam kotleta i coby nie zakładać nowego tematu podpinam się pod ten jakże zakurzony. Po dzisiejszej wizycie w serwisie dziwne rzeczy zaczął pokazywać mój termometr zewnętrzny. Zauważyłem prawie pod domem, że wyświetlacz pokazuje temperaturę - 39 stopni C. Było już za późno na powrót do Łodzi. W serwisie mieli mi dziś za pomocą IDS'a przeprowadzić adaptację skrzyni biegów, piszę mieli bo nie zrobili ponieważ okazało się, że za pomocą ich IDS nie mogli połączyć się ze skrzynią. To dziwne bo ostatnio upgrade PCM robili i wzięli za to kasę. Ale do tematu. Po krótkim postoju i próbach dokonania jakiś zmian w ustawieniach ruszyłem i w trakcie jazdy temperatura nagle zaczęła gwałtownie zbliżać się ku 0 stopni C i doszła do -9 po czym zaczęła przeskakiwać to o jeden to o kilka stopni i zatrzymała się na - 25 stopniach C co widać na zdjęciach nr 1 i nr 2.
nr 1
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nr 2
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przy próbie wprowadzenia jakichkolwiek zmian wskazań temperatury z F na C pojawia się komunikat:

Dodam jeszcze tylko, że po ostatniej wizycie kiedy robili mi upgrade sterownika nie mogłem zmienić daty i ustawić godziny. Może ktoś miał podobny problem. Jutro spróbuję wyjąć bezpiecznik i zobaczymy co będzie. Panowie elektronicy czy wasze interfejsy obsługują auta zza wielkiej wody?

Ostatnio edytowane przez APeZet ; 22-02-2017 o 21:57
APeZet jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-02-2017, 11:39   #64
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał APeZet Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jutro spróbuję wyjąć bezpiecznik i zobaczymy co będzie.
raczr=ej reset BCM i IPC
Cytat:
Napisał APeZet Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie elektronicy czy wasze interfejsy obsługują auta zza wielkiej wody?
bez problemu, mozna go 'spolszczyć'
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-02-2017, 13:43   #65
APeZet
ford::average

Model: Stosowny
Silnik: Żwawy
Rocznik: Właściwy

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
raczr=ej reset BCM i IPC

bez problemu, mozna go 'spolszczyć'
Kutwa to jest jakaś paranoja rano wsiadam, odpalam i wskazania temperatury ok. Za to w zakładce Settings zginęła pozycja MyKey i nic nie mogę zrobić. Wczoraj po wizycie w serwisie ta zakładka się pojawiła i dodałem jeden kluczyk a dziś nie mogę go usunąć bo nie ma już takiej opcji a wczoraj była. Po każdym podłączeniu IDS'a w serwisie są problemy z kompem.
Stary 03-02-2025, 23:14   #66
Janik761
ford::amateur

Imię: Janek
Model: Ford S-max
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Błędne wskazania czujnika temperatury zewnętrznej

Mam problem z wskazaniami czujnika temperatury zewnętrznej w swoim S-max’ie mianowicie po uruchomieniu silnika przez chwilę wskazuje poprawną temperaturę jaka panuje na zewnątrz, po chwili szybko spada poniżej zera i jak tylko dodam gaz to pokazuje -30 -40 i jak jadę na zwiększonych obrotach to wskazania termometru całkowicie się wyłączają (pokazują się trzy kreski). Czujnik temperatury jest wymieniony na sprawny instalacja też nie jest przetarta. Czy ktoś miał taki przypadek? Czy mogę prosić o namiary na dobrego elektryka we Wrocławiu albo okolicy? Dzięki z góry i pozdrawiam
Janik761 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania