![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-02-2012
Model: Galaxy
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
|
Rozebrałem przód w moim Galaxy i wyjąłem reflektor od strony kierowcy udało mi się znaleźć coś takiego (załącznik poniżej). Poprzedni właściciel musiał coś przy tym grzebać, nie wiem czy to nie jest właśnie czujnik temperatury, był zamocowany u dołu obudowy chłodnicy po lewej stronie czyli kierowcy, dostęp do niego uzyskałem pow wymontowaniu reflektora.
Wydaje mi się że ktoś "na siłę" zamontował czujnik od całkiem innego auta, na obudowie tego czegoś są znaczki AUDI oraz VW. Przypuszczam że będę musiał wytargać z tego konektora który jest zalany plastikiem, ten plastik i dokupić nowy czujnik. Jakby ktoś miał zdjęcia właściwego czujnika oraz konektora w który się go wpina byłbym bardzo wdzięczny podobnie jeśli chodzi o umiejscowienie go w aucie. Ostatnio edytowane przez wujek73 ; 26-03-2016 o 11:26 |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 22-12-2016
Model: Stosowny
Silnik: Żwawy
Rocznik: Właściwy
|
Odgrzewam kotleta i coby nie zakładać nowego tematu podpinam się pod ten jakże zakurzony. Po dzisiejszej wizycie w serwisie dziwne rzeczy zaczął pokazywać mój termometr zewnętrzny. Zauważyłem prawie pod domem, że wyświetlacz pokazuje temperaturę - 39 stopni C. Było już za późno na powrót do Łodzi. W serwisie mieli mi dziś za pomocą IDS'a przeprowadzić adaptację skrzyni biegów, piszę mieli bo nie zrobili ponieważ okazało się, że za pomocą ich IDS nie mogli połączyć się ze skrzynią. To dziwne bo ostatnio upgrade PCM robili i wzięli za to kasę. Ale do tematu. Po krótkim postoju i próbach dokonania jakiś zmian w ustawieniach ruszyłem i w trakcie jazdy temperatura nagle zaczęła gwałtownie zbliżać się ku 0 stopni C i doszła do -9 po czym zaczęła przeskakiwać to o jeden to o kilka stopni i zatrzymała się na - 25 stopniach C co widać na zdjęciach nr 1 i nr 2.
nr 1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nr 2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy próbie wprowadzenia jakichkolwiek zmian wskazań temperatury z F na C pojawia się komunikat: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dodam jeszcze tylko, że po ostatniej wizycie kiedy robili mi upgrade sterownika nie mogłem zmienić daty i ustawić godziny. Może ktoś miał podobny problem. Jutro spróbuję wyjąć bezpiecznik i zobaczymy co będzie. Panowie elektronicy czy wasze interfejsy obsługują auta zza wielkiej wody?
Nie wiem. Nie znam się. Zarobiony jestem! Ostatnio edytowane przez APeZet ; 22-02-2017 o 21:57 |
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
||
|
|
|
|
|
#65 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 22-12-2016
Model: Stosowny
Silnik: Żwawy
Rocznik: Właściwy
|
Cytat:
|
|
|
|
#66 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Janek
Model: Ford S-max
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2007
|
Mam problem z wskazaniami czujnika temperatury zewnętrznej w swoim S-max’ie mianowicie po uruchomieniu silnika przez chwilę wskazuje poprawną temperaturę jaka panuje na zewnątrz, po chwili szybko spada poniżej zera i jak tylko dodam gaz to pokazuje -30 -40 i jak jadę na zwiększonych obrotach to wskazania termometru całkowicie się wyłączają (pokazują się trzy kreski). Czujnik temperatury jest wymieniony na sprawny instalacja też nie jest przetarta. Czy ktoś miał taki przypadek? Czy mogę prosić o namiary na dobrego elektryka we Wrocławiu albo okolicy? Dzięki z góry i pozdrawiam
|
|
|
|
![]() |
|
|
|