![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-07-2021
Model: transit
Silnik: 2.5 DI
Rocznik: 1993
|
![]()
Zdejmując pokrywe zaworów zahaczylem o wężyk przelewowy wtryskiwaczy i ułamałem jeden króciec kapturka wtryskiwacza. Przykleiłem go klejem epoksydowym, bo tylko raki miałem pod ręką. Na razie trzyma się i jest szczelne, ale obawiam się że długo nie wytrzyma. W zwiazku z tym mam, być moze, trywialne pytanie. Jak zdjać ten kapturek, by przy okazji nie narobić wiecej szkód? Probowałem go podważać od dołu, ale nie chciał ustąpić. Jakieś pomysły?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]()
Czy twój kapturek ma drucianą zapinkę? Jeśli tak, to kupisz go tu:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Z tego, co mi się kołacze w pamięci, to były też wtryskiwacze Stanadyne z innymi kapturkami, ale nie mogę ich znaleźć w sieci. Być może takie masz. Te kapturki mocowane są metalową nakręcaną wystającą walcową końcówką. Tą końcówkę trzeba szczypcami odkręcić i potem zsunąć plastikowy przelew z wtryskiwacza. Jeżeli masz takie, to chyba tylko z jakiejś używki można zdobyć taki kapturek. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
#13 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-07-2021
Model: transit
Silnik: 2.5 DI
Rocznik: 1993
|
![]()
Tak,to te z drucianumi zapinkami. Wczoraj kurier przywiozł dwie sztuki, ale wstrzymałem się ze zdejmowaniem, zeby zasięgnąć tutaj porady.
|
![]() |
![]() |