![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus Estate
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
Witam.
Ford Focus kombi 2012 1.6 ti vct przebieg 140 tyś 1. Jaki przebieg wytrzymuje sprzęgło w skrzyni DPS6 6dct250 ? 2. Jakie są objawy zużycia ? 3. Czy ktoś z was sam wymieniał sprzęgło i robił adaptacje forscan ? 4. W jakiej przybliozona cenie wymiana sprzęgła ? 5. Kogo polecacie do wymiany sprzegła na podkarpaciu ? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: B-max
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2014
|
![]()
Moje sprzęgło w Ford B-Max 1.6 zaczyna dawać objawy przy 60 tys km (serwisowane auto w ASO). Objawy to kangurki/ poszarpywanie przy zmianie biegów z 1 na 2 i z 2 na 3. U mnie po kilku kilometrach, jak auto złapie temperaturę roboczą. Na zimnym tego nie mam. Objawy jakby się ślizgało sprzęgło, jakby samochód miał zbyt wysoki bieg do prędkości. Wymiana oleju nie pomogła. Próbuje wycenić koszt wymiany, póki co sprzęgło w Auto partner wycenili na ok 6k, w Warszawie z wymianą powiedzieli 7k [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Na allegro widzę sprzęgła ok 3500-4500, eBay jest najbardziej przyjemny cenowo.
|
![]() |
![]() |