Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-08-2015, 22:09   #1
Chomiczek
ford::average

Imię: Luk
Model: Ford S-Max Titanium S Lunar Sky (7 Osob.)
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Radio Blaupunkt NX Znikające funkcje

Witam, dziś zdarzyła mi się nie miła sytuacja z radia zniknęły mi funkcję takie jak granie muzyki z Pendriv'a nie da się ustawic godziny i stracił całkowicie połączenie z Conversem do tego nie działa w ogóle panel klimatyzacji działa tylko radio i nawigacja i ustawienia. Na Conversie został mi tylko komputer pokładowy i ustawienia. Miał ktoś już do czynienia z takim problemem u siebie ? jak tak to proszę o pomoc !!!

Chomiczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-08-2015, 22:11   #2
stingerA6
Tańczący z S-Maxami

Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985
Domyślnie Odp: Radio Blaupunkt NX Znikające funkcje

Zwisło. Odłączył bezpiecznik (pod schowkiem pasażera) i zapodaj pin. Powinno pomóc.
stingerA6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-08-2015, 22:29   #3
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał stingerA6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odłączył bezpiecznik (pod schowkiem pasażera) i zapodaj pin
albo odłącz ako . Miej nadzieję ,że to to i rozwiąże problem
Stary 30-08-2015, 00:02   #4
Chomiczek

Panowie dziwna sytuacja... samo sie naprawiło... Zostawiłem auto na jakieś 20-30min. i wpadłem do domu napisać temat, wracam a tu wszystko gra... Jednak jest to już niepokojące,że takie rzeczy zaczynają się dziać w każdym badz razie dziękuje za pomoc!
Stary 30-08-2015, 08:09   #5
lukaszek_socho
ford::professional

Imię: x
Model: x
Silnik: x
Rocznik: x

Jak odchodziłeś od auta to zamknąłeś go? Convers się wygasza po zamknięciu auta i pewnie ten restart mu pomógł.
lukaszek_socho jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-08-2015, 18:56   #6
Chomiczek

Dokładnie zamknąłem auto i wróciłem po 30min. i wszystko było OK jak na razie nic sie nie dzieje. Panowie czym takie jazdy mogą być spowodowane? Miałem ostatnio aktualizacje Concersa ale dzwoniłem do tedi_k i to nie ma z tym nic wspólnego... Mam nadzieje,że to koniec problemów a nie ich początek.
Stary 30-08-2015, 20:33   #7
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Chomiczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem ostatnio aktualizacje Concersa
no i bardzo dobrze

Cytat:
Napisał Chomiczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dzwoniłem do tedi_k i to nie ma z tym nic wspólnego...
no nie ma . Dobrze prawi nasz "guru" forumowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Panowie czym takie jazdy mogą być spowodowane?
raz tak miałeś ... jak się powtórzy będziemy radzić
Stary 30-08-2015, 21:12   #8
Chomiczek

Też się ciesze tedi_k na spokojnie mi wytłumaczył co i jak i jeżeli będę coś robił to wale do niego bo mam blisko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I mam nadzieje ze się nie powtórzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale o ile coś się będzie działo to na pewno napisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 09-03-2025, 21:27   #9
IMRRMI
ford::amateur

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Blaupunkt NX raz działa raz nie

Pacjent to S-Max 2008, licznik Converse, radio Blaupunkt NX z navi i BT(bez audio). Samochód kupiony kilka miesięcy temu. Przez parę miesięcy radio działało bez zarzutu. Po pewnym czasie zaczęły pojawiać się następujące objawy:

1. Radio uruchamia się normalnie przy odpaleniu auta, ale nie działa dotyk oraz żaden guzik oprócz gałki głośności (tylko włącz/wyłącz), włącznie z panelem klimatyzacji (brak możliwości zmiany temperatury; nawiewu; włączenia/wyłączenia AC)

2.Sterowanie z kierownicy nie działa na radio (zmiana stacji/v+ i v-), ale można poruszać się po menu

3. Telefon normalnie się łączy z radiem, po wykonaniu połączenia wyświetlacz przełącza się na tryb łączenia BT

Przestaje to działać w losowych momentach i zaczyna działać równie niespodziewanie, np. 160km przejedzie i wszystko jest ok. Zjeżdżasz na stacje, gasisz, odpalasz - nie działa.

Wczoraj pojawił się nowy typ usterki. Radio działało, ale nie pokazywało zmian głośności (na converse było widać) oraz pokazywało, że klimatyzacja jest wyłączona a w rzeczywistości działała. Nie można było zobaczyć jaka temp. ustawiona, czy AC jest włączone oraz jaki ma być nawiew (kierunek, moc)

Pytania:

Czy ktoś wie co to może być? Czy to problem samego radia czy może coś jest niekompatybilne z tym rocznikiem?

Czy zmiana na radio SONY i wymiana modułu klimatyzacji to p&p?

Widziałem tematy z wymianą radia na android. Też się nad tym zastanawiałem, ale czy to prawda, że pomimo modułu canbus w radiu z android nie będzie działał converse? Jak to jest ze sterowaniem z kierownicy?
IMRRMI jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-03-2025, 21:45   #10
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji

Radio umiera.
Można spróbować aktualizacji softu, może przejdzie, może klęknie całkiem.

Wymiana na coś innego niż NX oznacza zmiane komputerem w konfiguracji auta.
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blaupunkt , błąd , radio , s-max , wymiana

Zasady postowania