![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Kamil
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
|
Panowie, doradźcie. Mam mk4 1.8 2007r. I mam błąd od 2 czujnika powietrza wlotowego.. Najpierw szukałem tego drugiego okazało się, że mam oba w tzw. Przeplywce. Przeplywka podmieniona dalej to samo... (gdy ją odłączę to mam drugi blad taki sam jak pierwszy tylko od 1 czujnika) podłączam blad znika ale zostaję od czujnika 2. Skoro mam oba w przeplywce to jak to możliwe że wywala mi blad drugiego skoro nawet napiecie jest normalne ?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Jedź do fachowca. Nie poradzisz sobie sam, bo nawet nie wiesz jaki masz silnik. A już na pewno pojęcia nie masz w temacie IAT
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
No to jaki masz silnik? 1.8PB?
Nie masz też dwóch czujników IAT w "przepływce". Nic nie wiesz. NIC! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
[QUOTE=Parch;3519589]No to jaki masz silnik? 1.8PB?
Nie masz też dwóch czujników IAT w "przepływce". Nic .. 1.8 TDCI 125 2007 rok. Może zle napisałem.. chodzi o blad tego czujnika IAT(w forscanie jest przypisany jako czujnik 2 temperatury ) i pokazuje mi -40 stopni.. Natomiast przeplywka jest przypisana jako czujnik 1 temperatury. I onw pokazuje normalna temperature. Szukałem tego czujnika w niektórych wersjach mk4 podobno na intelcorerze jest Natomiast w moim niema tego i z tego co wiem znajduje się w przeplywce.. Coś źle napisałem to popraw. Ekspertem żadnym nie jest a się uczę. Jak taki mądry jesteś to zamiast hejtowac i zgrywać najmądrzejszego mogłeś odpisać jak człowiek. Smutny stary człowiek |
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
|
#7 | |||
|
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] to kolejny temat, gdzie piszesz kompletnie bez pojęcia. A ciężko doradzać komuś (zapewne młodemu i wesołemu), kto nie wie co, do czego, a próbuje diagnozować. Beznadziejna sprawa wydaje się... No ale spróbujmy. Cytat:
Cytat:
Rura ta znajduje się na schemacie poniżej: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I na zdjęciu poniżej: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] z tym że - szczególnie widać to na zdjęciu - teraz rury te mają już miejsce montażu czujnika (IAT2) zaślepione. Resztę już sobie znajdziesz sam, czy dopisać Ci zakończenie historii? UWAGA: Teraz nastąpi standardowa kwestia: "nie mogłeś tak od razu?" |
|||
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) No i dziękuję wyjaśnione.. odnośnie tej kwestii to prawda xd nie każdy jest bystry w danej dziedzinie i kuma wszystko. A grupa jest chyba po to żeby doradzić ? Wymienić się sugestiami pomóc sobie? Czy żeby hejtowac.bo ktoś wie mniej. Dzięki za pomoc. Do zamknięcia, wyjaśnione. Ostatnio edytowane przez SRS ; 12-03-2025 o 19:51 |
|
|
|
|
|
#9 | ||
|