![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Pawel
Model: EDGE
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2017
|
Witam,
miał ktoś może taki błąd i mógłby pomóc z diagnoza, objawy to podwyższone obroty na biegu jałowym, błąd wyskoczył po długiej jeździe autostradowej. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford EDGE
Silnik: 2,0 ecoboost
Rocznik: 2021
|
P2282 Wyciek powietrza między korpusem przepustnicy a zaworami wlotowymi. Może masz uszkodzony przewód lub czujnik.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Dominik
Model: Focus MK3 Lift, Edge
Silnik: 2.0 Ti-VCT, 2.0EB
Rocznik: 2015, 2019
|
Czy udało się rozwiązać? Mnie dzisiaj spotkało to samo. Namierzyłem rozwiązanie w sieci. Mam zamiar wymienić przewody podciśnieniowe według zaleceń tego biuletynu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Znalazłem pod numerami K2GC-2420-AH, K2GC-2420-AG, K2GZ-2420-A, K2GZ-2420-D Ciekaw jestem czy ktoś to przerabiał ten przypadek z sukcesem ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Dominik
Model: Focus MK3 Lift, Edge
Silnik: 2.0 Ti-VCT, 2.0EB
Rocznik: 2015, 2019
|
Okazało się że przyczyna jest błaha ale dopiero po zadymieniu kolektora znalazł się wąż który się zsunął. Także zestaw przewodów podciśnieniowych nie był potrzebny.
Niestety bez zadymiarki byłoby sporo rozbierania żeby się przekonać skąd się bierze lewe powietrze. |
|
|
|