Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Edge
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-03-2025, 08:24   #1
danwit2
ford::advanced

Imię: danwit2
Model: Escape / Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost / 3.5 V6
Rocznik: 2017 / 2017
Domyślnie dodatkowy kluczyk

Coś gdzieś kiedyś czytałem ale nie mogę się dokopać do tematu. Chodzi o drugi kluczyk. Auto sprowadzone z jednym kluczykiem, kupiony został drugi na Ali…. Zakodowany i działał jak należy. Z 3 lata sobie siedział w pudełku i przyszedł czas na jego użycie. Kluczyk zdechł w zasadzie jego bateria. Po wymianie baterii na nową o dziwo też żadnej reakcji nie ma. Dziwne natomiast jest to , że po wyjęciu i włożeniu baterii na nowo i delikatnie przyłożeniu obu części kluczyka do siebie tak aby styki się stykały, jest reakcja pilota na zamykanie, otwieranie a po pełnym dociśnięciu obu części kluczyka – cisza, żadnej reakcji. Oczywiście kluczyk bez baterii jak położę w odpowiednim miejscu w schowku w podłokietniku to auto odpala, czyli jest kluczyk OK.

Pytanie – czy po wymianie baterii trzeba jakoś go dostosować do pojazdu ???? bo kiedyś coś takiego było opisywane , choć ja kilka razy wymieniałem baterie w Escape, Edgu i nie miałem takiego przypadku, nic nie musiałem programować.

danwit2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-03-2025, 08:32   #2
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
Domyślnie Odp: dodatkowy kluczyk

Cytat:
Napisał danwit2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kupiony został drugi na Ali….
taką kupiłeś jakość
Cytat:
Napisał danwit2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
delikatnie przyłożeniu obu części kluczyka do siebie tak aby styki się stykały, jest reakcja
czyli źle składasz,skoro działa to taka jest jakość produktu
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-03-2025, 08:42   #3
tomao
ford::expert

Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018

Cytat:
czy po wymianie baterii trzeba jakoś go dostosować do pojazdu ?
Nie.

Cytat:
a po pełnym dociśnięciu obu części kluczyka – cisza, żadnej reakcji.
Wtedy musi rozłączać baterię, coś z nią nie styka. Kluczyk w specjalnym miejscu funkcjonuje poprawnie właśnie na wypadek słabej baterii (lub jej braku).
tomao jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-03-2025, 09:12   #4
danwit2
ford::advanced

Imię: danwit2
Model: Escape / Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost / 3.5 V6
Rocznik: 2017 / 2017

Wiem, że kupiłem taką jakośc i zrobiłem to z pełna świadomością i liczyłem się z tego konsekwencjami.
Tak czy siak potwierdza to moje przypuszczenia, że to kwestia samego kluczyka. W sumie od biedy jak trezba będzie to tym kluczykiem auto otwieram/zamykam kodem i kluczyk wsadzam do podłokietnika i jadeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki
danwit2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania