![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus MK3 KOMBII
Silnik: 1.0 ECOBOOST
Rocznik: 2014
|
Szanowni Klubowicze,
Niestety i mnie pierun strzelił w BCM.. pompka zalała go i to tak konkretnie, że nie do odratowania, mechanik każe zakupić nowy/używany na podmianę. Od piątku szukam, nie znalazłem takiego samego. Poczytałem różne fora, grupy jedni piszą , że można każdy, inni już że końcówka modułu nie ma znaczenia.. ważne by środek był taki sam... Jak jest więc na prawdę? MÓJ NUMER: DV67-14A073-DL, znalazłem taki sam z końcówką - DM, czy taki będzie odpowiedni? FOCUS MK3 1.0 EB 125KM 2014R PRZEDLIFT Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Wiesz że tam jest immobilizer i byle czym tego nie zrobisz? Uprzedzam,forscan za słaby |
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus MK3 KOMBII
Silnik: 1.0 ECOBOOST
Rocznik: 2014
|
ja mam kupić moduł. Resztę robi mechanik.
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] oczywiście są też o połowę tańsze Ostatnio edytowane przez Antej ; 31-03-2025 o 08:51 |
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
![]() Imię: rafał
Model: FFmk3kombi
Silnik: 2.0tdci 163KM
Rocznik: 2012
|
Witam
Też potrzebuję pomocy. Standardowo zalało moduł... Elektronik czarodziej już nad nim pracuje żeby wysuszyć, wyczyścić i przelutować to co trzeba (3 piny z płyty odpadły całkiem fuck). Mówi że to ciężki temat i nie wie czy da się to odratować. Zaczynam już na wszelki wypadek szukać drugiego modułu. Programowanie to nie problem. Mój mechanik ma czym i wie jak to ogarnąć. Kwestia tylko taka że moduł z takim nr jak mój wogóle nie jest dostępny jako używany w "polskim" internecie a boję się zamawiać z zza granicy używaną część bo nie wiadomo co i w jakim stanie dotrze. Czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć o jakich nr moduł mogę zastosować zamiennie? Mój nr to BV6N-14A073-FN Z góry dzięki |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
BV6N-14A073-Fx BCMów na pęczki na znanym portalu. Z darmową wysyłką, z pobraniem, co kto chce...ceny od 45zł w górę |
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
|
Cytat:
Mechanik mówił że musi być taki sam nr żeby wszystko potem działało dlatego tu pytam bo z identycznym nr nie znalazłem |
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Cytat:
Nawet z identycznymi numerami trzeba wgrać konfigurację pod obecne auto. |
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Nie będzie.
Nie cytuj całych postów zwłaszcza gdy odpowiadasz bezpośrednio na nie. Nowy BCM z półki magazynowej nie ma konfiguracji. Każdy BCM wymaga poza konfiguracją, zaprogramowania immobilisera. Dlatego szczerze wątpię w możliwości tego mechanika. |
|
|
|
![]() |
|
|
|