![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Arek
Model: Galaxy
Silnik: 2.0TDCI 163KM
Rocznik: 2010
|
![]()
Cześć.
Mam nowy akumulator. Varta. Dobrany do tego auta. 2.0 tdci 163KM 2010r. Randomowo wyświetla się komunikat „akumulator rozładowany”. Potrafię przejechać 150km jednym ciągiem, gaszę auto na stacji, po chwili chce je uruchomić a tu komunikat „akumulator rozładowany”. Oczywiście odpala d strzała. Wracam do domu, sprawdzam i to samo. Auto stoi weekend nie ruszane. W nocy przymrozek. Rano odpala bez problemu. Komunikatu nie ma. Podczas jazdy ładowanie 15V. Tak pokazuje licznik. Właściwie każdego dnia mam komunikat akumulator rozładowany. Oczywiście wszystko działa. Jak jest ten komunikat to wartości zasilania na wyświetlaczu są różne. 12,9V , 12,3V. Śmieszne bo jak komunikatu nie ma to czasem pokazuje 11,9V Jestem skołowany. Generalnie wszystko działa. Denerwuje tylko ten komunikat. Spotkał kogoś taki problem i go rozwiązał? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Imię: grzesiek
Model: s max mondmk4lift
Silnik: 2.0tdci 191hp 1.6tdci 143hp
Rocznik: 13
|
![]()
wykasowac BMS kombinacja zaplon plus 10xwl/wyl swiatla przod p mgielne
Ostatnio edytowane przez SRS ; 14-11-2024 o 18:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: 20-09-2024
Model: galaxy
Silnik: 2.0 tdi
Rocznik: 2014
|
![]()
Czy rozładowujący sie akumulator może wyłączać wspomaganie podczas jazdy ? i jak wyjąć akumulator, czy trzeba zdjąc cały filtr powietrza ?
|
![]() |
![]() |