![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo Titanium mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
Tak tylko informacyjnie...
Dziś znowu zgasło oświetlenie i napędy drzwi kierowcy. Dwa kuksańce w obudowę bezpieczników nad nogami pasażera przywróciły zasilanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ford::amateur
![]() Imię: ŁUKASZ
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.5 tdci
Rocznik: 2017
|
![]()
U mnie podobna sytuacja z tym że w Focusie z 2017, zaczęło się to pojawiać po zamontowaniu bagażnika dachowego montowanego do profilu nad drzwiami, przy deszczu woda dostawała się pod uszczelkę i najprawdopodobniej do drzwi i zalewała moduł, usterka samoistnie ustąpiła po kilku dniach za pierwszym razem, za drugim razem niestety nie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-12-2018
Model: Mondeo
Silnik: R4 2.0
Rocznik: 2007
|
![]()
Panie/Panowie, pacjent mondeo przedlift już ręce opadają
Od jakiegoś czasu, nagle szyba od strony kierowcy przestała pamiętać ustawienia otwierania (otwieranie działa zawsze, przy zamykaniu przycisk trzeba trzymać, a ponowne programowanie działa do czasu wyłączenia i ponownego włączenia samochodu). Potem w trakcie jazdy zaczął pojawiać się komunikat o otwartych drzwiach, a już w ogóle za każdym razem gdy robiłem coś z szybą. Po czasie doszły problemy z zamykaniem i otwieraniem drzwi z pilota (lewa strona reaguje jak chce). Rozebrałem boczek, wyciągnąłem moduł, wyczyściłem i przedmuchałem. Nie pomogło ale piny w module wyglądały na ośniedziałe/nadpalone Forscan za to pokazuje komunikat o zamarzniętych zamkach ale przy obecnych pogodach to nie możliwe. Nie wiem, czy ktoś miał taką anomalie ale może znalazł ktoś rozwiązanie. Wolę dopytać zanim wydam kasę na nowy moduł albo zamek bo może się okazać że problem jest w ogóle gdzieś indziej... |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
drzwi , mondeo mk4 |
|
|