![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: SYLWESTER
Model: Transit Custom
Silnik: 2.2 TDCi 125 km
Rocznik: 214
|
Witam serdecznie mam pytanie do Was. Czy może ktoś wie ,gdzie znajduje się
czujnik temperatury spalin rząd 1 , czujnik nr 4 ? posiadam auto Ford Transit Custom rok.2014 ,poj. 2,2 l , 125 KM. Po sprawdzeniu na komputerze pokazało mi czujnik temperatury spalin rząd 1 czujnik nr.4 -40 st. ( dołączam zdjęcie z kompa ) w sklepie nie wiedzą który to jest czujnik i sprzedawca wysłał mi zdjęcie rysunku układu czujników .Bardzo proszę o pomoc we wskazaniu po kolei który to czujnik nr 1 , 2 ,3 , a który to ten felerny 4 . jestem tutaj świeży i może był już taki temat ale ja jego nie znalazłem .pozdrawiam wszystkich buli77 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Czy jest jakiś błąd od tego czujnika? Czujniki temperatury spalin zazwyczaj pokazują od 100 stopni. To -40 sugeruje, że takiego czujnika nie ma i to martwy PID. Jeśli by był, to trzeba by szukać od końca wydechu, już za wszystkimi puszkami kata/DPF. Na tym rysunku czujniki A, B, C powinny być odpowiednio 1, 2, 3.
Ostatnio edytowane przez tomao ; 24-04-2025 o 10:30 |
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
a na poważnie auto nie posiada 4-tego czujnika temperatury , taką dezinformację uzyskuje się odczytując nie dedykowanym oprogramowaniem tylko uniwersalnym a do Fordów najlepiej używać np.IDS , FDRS ewentualnie Forscan . Cytat:
|
||
|
|
|