![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: 1.4 B-max
Silnik: 90
Rocznik: 2013
|
![]()
Witam czy możecie mi powiedzieć jaki czujnik ciśnienia w oponach posiada B-max ?? TPMS pośredni czy bezpośredni może ktośmi wyjaśni i jak to się ma przy zmianie opon na zimowe z góry dziękuję
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Imię: Artur
Model: B-Max Titanium
Silnik: 1,0 ecoboost 125
|
![]()
Mój 1,0 ecoboost Titanium z 2013 roku nie ma czujników, różnicę w ciśnieniu rozpoznaje ABS
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012 / 4/2011
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Imię: Grzegorz
Model: 1.4 B-max
Silnik: 90
|
![]()
mój b-max jest z 2012 czyli więcej nie zapłacę przy wymianie opon czy tak
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: B-Max
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2015
|
![]()
Witajcie, to mój pierwszy post na forum więc chciałbym się przywitać ze wszystkimi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od dłuższego czasu szwankowały mi czujniki TPMS (komunikat "Czujniki nierozpoznane"), a że auto ma już 10 wiosen, to postanowiłem bez zbędnej diagnostyki wszystkie czujniki hurtem wymienić przy okazji wiosennej wymiany ogumienia. Po założeniu letnich opon standardowy komunikat "Sprawdź ciśnienie opon", wyzerowałem, kontrolka zniknęła, a ja zadowolony pojechałem do domu. Następnego dnia z samego rana przy odpalaniu znów przywitał mnie komunikat "Sprawdź ciśnienie opon", postanowiłem go ponownie wyzerować i sprawdzić ciśnienie przy pomocy kompresora na pobliskim Orlenie. Ciśnienie w kołach ok. Po pracy odpalam - "Sprawdź ciśnienie opon", jeszcze raz jadę na Orlen, ale wszystko w porządku. Reset komunikatu. Dziś rano znów "Sprawdź ciśnienie opon". Co jest nie tak? Wyczytałem, że w B-Maxie nie trzeba w jakiś specjalistyczny sposób aktywować nowych czujników, ale może źródło mnie zawiodło i coś zrobiłem nie tak? Wymieniał ktoś, ma ktoś doświadczenie? Auto z 2015 roku, silnik 1.0 Ecoboost 100KM. Pozdrawiam, Krzysiek |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::beginner
![]() Imię: Marek
Model: C-MAX
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2014
|
![]()
Ojjj - coś się posypało z tamtym linkiem.
Popatrz teraz: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez Marecki266 ; 25-04-2025 o 19:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|