![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: focus
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam, problem dokładnie jak w temacie. Ciągle pada akumulator bo auto nie przechodzi w stan uśpienia. Wyświetlacz jest aktywny całą dobę, i ciągle same przeskakują opcje komputera między zegarami. Nawet po odłączeniu lewej manetki sterującej tym, oraz po całkowitym rozebraniu kostki i wyjęciu wszystkich pinów. Opcje przeskakują zawsze w tym samym kierunku jakbym trzymam suwak na manetce wciśnięty. Co ciekawe, czasem na krótko przeskakiwanie ustaje, wtedy wyświetlacz gaśnie normalnie. Przy czym potrafi sam sie wybudzić w środku nocy i już nie zgasnąć
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Uszkodzony licznik.
Miałem już takie przypadki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Problem w tym , że licznik wymieniłem całkowicie a problem pozostał. Wymieniałem bo ciągle wyskakiwała awaria silnika i było pełno zimnych lutów. Przelutowanie pomogło ale pojawiły się następne cuda więc wymieniłem całość i jest to samo. Może jeszcze raz tam zajrzę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Manetka łaczy się z licznikiem, bez zadnej elektroniki po drodze.
Więc albo uszkodzone przewody, albo sam licznik, innych opcji nie ma. Zawsze podłączam na swoich wiązkach, więc jak przeskakuje to oczywiste że licznik ma uszkodzenie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
O dzięki to ważna wskazówka bo właśnie szukałem gdzie idą te cholerne przewody od manetki. ściągam licznik i chyba ca go porządnie pomierzyć. Dzięki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
komputer , manetka , zwarcie instalacji |
|
|