![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Artur
Model: Trannsit Custom
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
![]()
Witam szanowne grono
mam w swoim Ford CUSTOM 2.0 ECOBLUE 2016r 2.0 125kW problem z którym się borykam od kilku miesięcy podczas spokojnej jazdy , auto nagle straciło moc i zgasło po podłączeniu komputer pokazał dwa podstawowe błędy P1212 i P008B wcześniej jakieś dwa tysiące km była wymieniana uszczelka pod głowicą , autko później dobrze latało. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone auto tylko chodzi na plaku , miałem okazję podmienić wtryski ,ZAWÓR PALIWA, LISTWA WTRYSKOWA z czujnikami od innego Customa, filtr paliwa nowy. przy kręceniu nie ma impulsu na wtryski nawet gdy go jest podłączony bezpośrednią pod przewód od pompy. Czy w moim aucie jest moduł pompy wtrysków . Nie mogę go namierzyć .Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki Pozdro IMG_2100.jpg Ostatnio edytowane przez SRS ; 19-12-2024 o 18:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Imię: Marcin
Model: Transit
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2018
|
![]()
Witam. Uporałeś się z problem? mam identyczne objawy i błędy.
podejrzewamy pompę CR Ostatnio edytowane przez Sierrafan02 ; 19-12-2024 o 14:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Witam,
nie maiłem teraz czasu się tym zająć, na razie mam czym jeździć \ ale po nowym roku to już muszę konkretnie jakie miałeś objawy ? opisz swój przypadek |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Imię: Tomasz
Model: Transit Custom
Rocznik: 2018
|
![]()
P1212 - niskie ciśnienie na listwie
W dziale Mondeo chyba coś o tym było, nie wiem czy ten sam silnik Ostatnio edytowane przez TomiGi ; 26-12-2024 o 10:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Sierrafan02
właśnie zmierzam się ku temu by zabrać , zamówię pompę na podmiankę i zobaczę masz jakieś wieści o swojej usterce |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Właśnie wróciłem z nart, i dokładnie do tego zmierzam też by kupić i podmienić , w tym tygodniu biorę się bo sprawa mi się przeciąga
u mnie została chyba tylko pompa do podmiany bo wszystkiego próbowałem a jak Twój Custom ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus, custom
Silnik: 1.6 TDCi 2.0 ecoblue
Rocznik: 2011 2016
|
![]()
Udało się rozwiązać ta usterkę??