![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Roman
Model: edge
Silnik: benzyna
Rocznik: 2018
|
![]()
witam w wałowanym temacie, ale chyba nie jeśli chodzi o EDGA mk2
Spolszczenie zegarów za pomocą forscana-a. czy to w ogóle jest do wykonania chodzi mi o przeprogramowanie modułu IPC . okazuje się ,że w różnych modelach forda bloki tego modułu wyglądają inaczej. Pytanie mam, czy jest ktoś z forum kto posiada albo wie gdzie można znaleźć prawidłowe kody na język polski. Na pewno są jakieś tabelki albo klucze do kodowania. bym był wdzięczny Ostatnio edytowane przez SRS ; 19-01-2025 o 21:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::amateur
![]() Imię: Wieslaw
Model: Edge 2,0
Silnik: 2,0
Rocznik: 2018
|
![]()
Nie ma kodow.Trzeba w IPC zmienic pliki.Niestety z polskim jezykiem nie znachodze.Znalazlem u ukraincow,ale dodlal mi sie ruski i turecki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-05-2013
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
![]()
Witam ,
czy ktoś próbował już zmienić w zegarach menu na język polski w EDGE ? Robiłem forscanem w mondeo mk5 w IPC -działa bez problemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) witam , tylko jest mały problem brak kodów . nigdzie ich nie mogę znaleźć . Ostatnio edytowane przez SRS ; 09-05-2025 o 16:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Wiele liczników "czysto amerykańskich" ma w sofcie tylko 3 języki NA - amerykański, francuski kanadyjski oraz hiszpański mexykański. Napisałem wyżęj - próbować - to trzeba było sobie"wklepywać" te "PL" czy tam 504C by się samu przekonać, że to nic nie daje. Soft z PL to soft PRZETŁUMACZONY przez konkretnego człowieka, w ciągu wielu dziesiątków godziń jego ciężkiej pracy. Nie ma go w necie i nie będzie. Można się udać do uprawnionych kolegów, co mają prawo go wgrywać i mieć wgrany - PO ZAPŁACIE ZA WŁOŻONĄ W TO DZIEŁO PRACĘ. Tyle w temacie.
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Jesli chodzi o kody to jesteś w błędzie, one są sam ich używałem w mondeo mk5 . Nie działają lub powinny być inne do forda EDGE USA. Prosty przykład ,doświetlanie zakrętów mondeo mk5 zamieniasz 0/1 i świecą . W EDGE wpisuje i w tym samym wierszu 726-26-01 i niestety brak reakcji. Ostatnio edytowane przez SRS ; 09-05-2025 o 16:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Na razie to szkoda mojego czasu...