![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Ford transit connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2018
|
![]()
Witam . Pacjent Ford transit connect 2018 z silnikiem 1.5 . Pojawia się problem lekkiego sekundowego szarpnięcia w okolicach 1.7 do 2.2 tyś obrotow przy prędkości powyżej 50km/h nie objawia się to żadnym komunikatem ani kodem błędu. Powyżej 2.2 tyś obrotow problem nie występuje ani poniżej 1.7 tyś. Czy miał ktoś podobny problem ? Proszę o pomoc.
Po odłączeniu egr auto przechodzi w tryb awaryjny i problem nie występuje to tak z mojej obserwacji . Auto nie kopci . Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: 22-11-2024
Model: connect
Silnik: 1,5 w gnoju
|
![]()
Witaj mam ten sam problem od mniej więcej 1.5 do 2 tyś obr występuje mała czkawka jednak tylko na biegach wyższych niż 3 i wciśnieciu gazu dośc mocno lub na całego . Zauważyłem też że występuje to częściej jak temperatura spada poniżej 15 stopni, pierw myślałem że powodem jest program który został u mnie zrobiony .Ogólnie na razie żyje z tym aż tak nie przeszkadza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Imię: Michał
Model: Ford transit connect
Silnik: 1.5
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Od jak długiego czasu to występuje? Wysłane z mojego SM-S721B przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez SRS ; 01-06-2025 o 20:15 |
![]() |
![]() |