![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: pios
Model: Focus
Silnik: 1.5 EB 150km
Rocznik: 2016
|
![]()
Cześć, może ktoś polecić mechanika (region Rzeszów/Mielec) który ogarnie Focusa 1.5 ecoboost z 2016, rozrzad + wymiana kolektora na poprawiony?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Focus MK3 Lift ST-Line
Silnik: 2.0TDCI 150km (DW10F)
Rocznik: 2016
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb + podtlenek LPG xd
Rocznik: 2009
|
![]()
Witam, poszukuje ogarniętego elektryka/elektronika do mondeo mk4, który poradzi sobie z wskazaniami temperatury plynu chlodzacego (zaczyna plyn już gotować a komputer widzi że dopiero jest 90 stopni).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Komputer typu urzadzenie OBD/ tryb testowy licznika/ pozycja wskazowki na liczniku/ wskazania z moda na C+ ?
Kolega oczekuje pomocy, a sam jakiś taki mało pomocny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Nie pisałem nic więcej bo myślałem że tyle wystarczy ale problem mam taki: c+, komp podpięty do obd widzą na czujniku plynu chlodzacego oraz czujniku temp glowicy 90 i 89.8 stopnia a jak się zmierzy temperaturę nawet na chlodnicy czy glowicy już tak fajnie nie jest bo już jest około 110-115 stopni, termostat działa bo chłodnica gorąca, węże górny i dolny gorące, wiatrak się nie wlacza ( bo ecu widzi 90 stopni).
W skrócie oba czujniki temperatury widzą 90 st a stan faktyczny jest 110-115, w ciągu miesiąca rozerwało mi 2 węże bo plyn zagotowalo, 2 czujniki nie mogą być uszkodzone (ten od plynu i tak został wymieniony i bez zmiany) dlatego szukam jakiegoś speca co to rozgryzie dlaczego tak jest ;-) Ps byłem u jednego elektryka i podobno sprawdził rezystancje kabli oraz podmienił sterownik jak i soft ale nic się nie zmieniło, podobno ;-) Edit: Wskazówka analogową pokazuje 90 st, test liczników też widzi 90 st jak jest rozgrzany, a i mam wgranego softa w c+ co pokazuje temperaturę. Ostatnio edytowane przez Minoris ; 26-05-2025 o 11:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
To juz bardziej dyskusja do działu technicznego, a nie strefy klubowej.
Klima działa? Wygląda na sławny fioletowy przewód oraz walnięty moduł wiatraka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Klima działa, po włączeniu klimy wiatrak się uruchamia.
Napisałem tutaj ponieważ sam raczej tego nie ogarnę i dlatego szukam mechanika elektryka/elektronika który by ogarnął ten temat lub chciałby spróbować;-) Auto już od marca stoi i szuka specjalisty który mu pomoże;-) A dodam jeszcze że mechanik stwierdził co mierzył temperatury że zimny pokazuje ok ale wraz ze wzrostem temperatury rozbieżnośc jest coraz większą i tak jak napisałem wcześniej komp 90 a stan fizyczny 110-115 Ostatnio edytowane przez Minoris ; 26-05-2025 o 12:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Ktoś jakiś serwis podpowie?