Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-07-2022, 14:28   #1
KuGLY
ford::amateur

Imię: Kacper
Model: Focus
Silnik: 1.0
Rocznik: 2013
Question Radio Sony do przedlifta.

Witajcie.
Czy radio Sony z wersji polift będzie pasowało do wersji przedliftowej?

KuGLY jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2022, 14:29   #2
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
Domyślnie Odp: Radio Sony do przedlifta.

Nie od razu, mają inne wtyczki.
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2022, 14:59   #3
KuGLY
ford::amateur

Imię: Kacper
Model: Focus
Silnik: 1.0
Rocznik: 2013

A jest jakaś przejściówka do tego radia?
KuGLY jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2022, 15:11   #4
Antej
FORD|AUTHORIZED

Nie, trzeba ją sobie zrobić.
Stary 26-07-2022, 15:55   #5
creepone
ford::average

Model: Fiesta ST
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2014

Do przedlifta podejdzie tylko przedni panel reszta już jest na CAN
creepone jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-06-2025, 23:09   #6
miskmaster
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
Domyślnie Car Audio - podpięciem wiązek , kabli

Witam.

Na wstępie zaznacze, że sprzęt z listy już posiadam. Trochę go kolekcjonowałem - to na promocji, to używany. Byle budżetowo. Więc będę wdzięczny za brak wytykania zakupów.

Posiadam radio 6000CD. Wersja z BT, telefon z manetki, sterowanie z kierownicy.

Zestaw jaki posiadam (głośniki przód-tył już zamontowane, przy okazji wygłuszania):

• Hertz DSK 165 przód
• Hertz DCX 130 tył
• Pioneer TS-WX130DA pod fotel (zależy mi na zachowaniu miejsca w aucie).
• Crunch GPX1000.4 pod drugi fotel
• Adapter ACV 30.5000-24 cztery kanały (bo radio nie ma wyjścia RCA i muszę się przebić przez Hi-Level).
• Zestaw kabli Kit-10Ga

Cięcie wiązek to ostateczność. Czy istnieje jakiś adapter do tego radia, który umożliwi mi podpięcie do mojego zestawu bez cięcia? Tych iso wtyczek jest pod sufit... nie mam pojęcia, ktory byłby dobry. Chyba, że łatwiej się wpiąć wpinkami/zastrzaskami/rozdzielaczami kablowymi i nie kombinować? Jeśli tak to co i gdzie?

Co jeszcze potrzebuje, aby to spiąć? Jakaś instrukcja krok po kroku dla człowieka, który robi to pierwszy raz? Ale pewnie nie ostatni, bo jakoś tak mam, że kupuje głównie fordy i to nie nowe.
miskmaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-06-2025, 15:25   #7
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
Domyślnie Odp: Fiesta MK7 2009 Car Audio - pomoc z montażem / podpięciem wiązek / kabli

Cytat:
Napisał miskmaster Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Posiadam radio 6000CD. Wersja z BT, telefon z manetki, sterowanie z kierownicy.
We Fieście MK7 masz CD6000? Jest to o tyle istotne, ze pytasz zapewne o złącza radia i jak do nich coś dopiąć w miarę elegancko, bez cięcia przewodów. Samo cięcie to nie tragedia, ale można dołączyć do oryginalnej instalacji dodatkowe przewody bez cięcia żył i będzie to wyglądało jak z fabryki. Oryginalna instalacja ma kilkadziesiąt takich miejsc. Można także użyć stosownych przejściówek. Jeśli mówimy o Fieście MK7 z rocznika 2009, to przejściówka Parrot/Bury, dla Volva i Forda powinna pomóc. Oznaczenie ACM musi zaczynać się od 8A6T-......,czyli tak jak powinno być w tym roczniku, gdzie nikt nie grzebał. Widzę, że idziesz na całość, nie myślałeś może na zestawem audio SONY dla fiesty MK7?
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-06-2025, 11:34   #8
miskmaster
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Fiesta MK7 2009 Car Audio - pomoc z montażem / podpięciem wiązek / kabli

Cytat:
Napisał thesperado Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli mówimy o Fieście MK7 z rocznika 2009, to przejściówka Parrot/Bury, dla Volva i Forda powinna pomóc. Oznaczenie ACM musi zaczynać się od 8A6T-......,czyli tak jak powinno być w tym roczniku, gdzie nikt nie grzebał. Widzę, że idziesz na całość, nie myślałeś może na zestawem audio SONY dla fiesty MK7?
Przeszukałem internet i nie znalazłem wiązki p&p z RCA do mojego radia.Wszystko przez Hi-level i do cięcia, więc jeden kij. A radia nie mam potrzeby wymieniać, gdyż moje posiada wszystkie udogodnienia, a przy nowszych jest koszt->dłubanina, aby dostosować i uzyskam najwyżej opcje DAB, bo na 10 modeli w dwoch krajach, które znalazłem, żaden nie posiada wyjścia RCA... co też jest śmieszne, że tak mało modeli SoNy ma to wejście, bądź opcje jego podpięcia z oryginału kostki. No nic. Czeka mnie cięcie i grzebanie w kablach.
miskmaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-06-2025, 11:40   #9
Antej
FORD|AUTHORIZED

Domyślnie Odp: Car Audio - podpięciem wiązek , kabli

Pokaz mi zdjęcie twojego radia.

6000CD mi nie pasuje do rocznika.

Radio duzo zmienia w odbiorze dźwięku, wiazki zawsze trzeba bedzie rozcinać,ale od tego sa odpowiednie adaptery, zależne od rodzaju radia, żeby nie trzeba było rozcinać fabrycznej onstalacji.
Stary 20-06-2025, 15:46   #10
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
Domyślnie Odp: Car Audio - podpięciem wiązek , kabli

I dla tego,
Cytat:
Napisał miskmaster Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
radio nie ma wyjścia RCA i muszę się przebić przez Hi-Level
było elegancko, bez ciecia, jak chciałeś proponowałem skorzystać z przejściówek dla Parrot/Bury po ew. małej modyfikacji. Sony proponowałem, bo brzmi nieco lepiej, a DAB w porównaniu z FM jak dla mnie wymiata, tylko z zawartość oferty w DAB póki co mi nie leży.
Jak widzisz Antej także zwrócił uwagę, że to CD6000 coś tu nie pasuje, więc wrzuć fotkę. Szykujesz się pod muzykę, więc jeszcze jedno pytanie. Jak u Ciebie wygląda sprawa modułu BT/VC? Jak rocznik 2009 to ze streamingiem audio po BT powinno być słabo, co najwyżej zostaje USB.
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
6000cd , car audio fiesta , montaż radia

Zasady postowania