![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Tak, najczęściej płaskowniki są wsuwane w środek podłużnic.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marek
Model: C-MAX
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2014
|
Po oględzinach jestem i już mam temat nieco rozjaśniony ale pojawiło się pytanie: do czego konkretnie hak jest przykręcony?
Jak przymierzałem to wychodzi, że elementy haka chyba wchodzą w podłużnice. Ale nie widzę w nich żadnych otworów. Jak to z tym jest? Wierciliście nowe czy ich po prostu nie znalazłem? Mój hak to taki jak tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] No i raczej wydaje mi się, że chyba nie będzie potrzeby podcinania zderzaka ale to zweryfikuje później |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andrzej
Model: Ford C-Max MK2
Silnik: 1,6 EB 150>182KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
a) część z zagiętą końcówką pod kątem ok. 45 stopni wchodzi do wnętrza podłużnicy, w tej części są dwa otwory z wspawanymi nakrętkami do wkręcenia śrub b) część prosta jest montowana na zewnątrz podłużnicy, też ma dwa otwory ale przelotowe W podłużnicy są fabrycznie przygotowane dwa otwory. Jeden z nich możesz zobaczyć na zdjęciu, drugi jest głębiej, to jest podłużnica z prawej strony. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marek
Model: C-MAX
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2014
|
Ok - z grubsza już wiem gdzie szukać.
Dzięki |
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Ford focus mk3
Silnik: TDCI
Rocznik: 2016
|
Cześć, właśnie instaluje w swoim Grand C-max z 2014 roku hak i dogrzebałem się w boku tylko do takich wtyczek w lewym boku. Nie są takie same jak na waszych zdjęciach pomożecie ustalić , czy to wiązka wyprowadzona pod moduł ?[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Ford focus mk3
Silnik: TDCI
Rocznik: 2016
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) tak właśnie doczytałem na ten te mat na ruskich stronach, że tam jest wpinany moduł av6n 19g481 am ma ktoś rozpiskę kolorystki żył wiązki grand c-max( jakie światło jaki kolor w wiązce auta ), aby podpiąć uniwersalny moduł 13pin z firmy quasar wh2qlg8 Ostatnio edytowane przez Speedo ; 21-07-2025 o 11:18 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| hak holowniczy |
|
|