![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
|
Witam
Chciałem odpaluc samochód i nie mogę. Objawy na filmu. Co to może być? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Dioda immo miga, więc może zimne luty w liczniku albo akumulator mocno rozładowany
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Fokua mk2 lift
Silnik: 1,6
Rocznik: 2009
|
Cześć wszystkim, mam problem. Byłem nad morzem, auto stało z tydzień, a jak miałem wracać, to już nie chciało odpalić, ledwo kręciło, jakby aku padło. No to na kable, odpaliłem, wszystko git. Wróciłem, z 500 km zrobiłem, to myślałem, że się naładuje. Zostawiłem pod domem, na drugi dzień wsiadam, a auto znowu nie chce odpalić, wszystko się zresetowało, jakby prądu nie było. Kręcił, jakby zamulony, ale nie odpalił. Wziąłem aku pod prostownik, niby pokazywał 80%, naładowałem do 100%. Wkładam, auto odpala z lekkim zamuleniem, przejechałem się, wróciłem, zgasiłem i po chwili znowu próbuję, kręci, ale nie odpala. Aku ma z 4 lata, może więcej. Myślisz, że to już oznaki, że trzeba nowy kupić?
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Maciek
Model: było MDO MK1 HB Citreen Geel RS & mk2 TD -jest Fokus mk2 lift GHIA sedan
Silnik: 2,0 TDCI 136KM
Rocznik: 2008r
|
Test amubw punkcie kupna akumulatorów potwierdzi czy jeszcze żywy, ale po objawach wygląda że zdechł, bo ładowanie działa?
Wysłane z mojego 2312DRA50G przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#25 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Fokua mk2 lift
Silnik: 1,6
Rocznik: 2009
|
Naładowałem akumulator pod prostownikiem na 100%, tak mi pokazywał. Włożyłem go do auta i nie odpalił jak zawsze od razu, tylko z delikatnym zamuleniem zakręcił chwilę i odpalił. Przejechałem się na około, można powiedzieć, bloku, stanąłem, zgasiłem i znowu chciałem sprawdzić. To znowu wszystko się zresetowało, jakby prądu nie było i kręcił, lecz nie odpalił.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Masa do poprawy.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
A popatrz na napięcie na akumulatorze jakie masz przy rozruchu? Weź jakikolwiek miernik, połóż sobie na szybę i kręć. Daj znać jakie wartości widzisz, do jakiego napięcia spada
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| akumulator , alternator , focus mk2 , regulator napięcia , zwarcie instalacji |
|
|