![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Kuga mk1
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
Witam . Pacjent Mk1 2.0 dtci 09r.
Od soboty wieczór problem ze spalaniem .uruchomiony silnik ,spalanie chwilowe 2.0 nie równa praca silnika. Silnik zgaszony i uruchomiony po chwili jeszcze raz wszystko wróciło do normy . Kolejnego dnia zauważyłem że na biegu jałowym w trakcie spadku prędkości powiedzmy od 50 km do 20km wzrasta zużycie paliwa aż do prędkości mniejszej niż 10 km/h ( na biegu jałowym). Samo przyspieszanie według mnie pokazuje większe zużycie paliwa dochodzące 50 l . No i koniec końców wzrosło mi zużycie paliwa na 100km co zauważyłem po skoku średniej z 7.5 na już 8.1. Błędy jakie mam poniżej . Świece wymienione jakiś 1000km temu .. mechanik powiedział że jakiś moduł padł że nie świece . Gdzie mogę poszukać tu problemu ? Bledy Kod: P0380-Obwod sterujacy swiec(y)zarowych(ej). Modul: Modul sterowania ukladem napedowym. Szczególy kodów usterek Obwód sterujacy swiec(y)zarowych(ej), Sprawdi ztacza pod katem uszkodzen, wnikania wody, korozjf itp. Nieczynne swiece zarowe moga byé przyczyna trudnosci prayrozruchu. Sprawdz, czy swiece Przyczyna tego kodu DIC moze bye Przerwa w obwodzie Obwod wiazki przewodow zwarty do akumulatora lub zwarty do masy Zwarcie z masa lub z akumulatorem. Przekaznik swiec zarowych Niesprawne swiece zarowe. Niesprawny albo uszkodzony PCM Kod: B2477- 40 Niepowodzenie próby skonfigurowania modufu. Status(-40): DTC zmienil sie w usterke stala - usterka sporadyczna w czasie wydania polecenia Kontrolka usterki wylaczona przy tym DTC Modul: Modul napedu na wszystkie kola Szczególy kodów usterek Niepowodzenie próby skonfigurowania modulu Odczyt CyIBal1 0.98567392 Udzial/bilans mocy cylindra nr 1 CyBal 3 0.90827520 Udzial/bilans mocy cylindra nr 3 CylBal 2 0.99373120 Udzial/bilans mocy cylindra nr 2 CyIBal4 1.11465144 Udzial/bilans mocy cylindra nr 4 DP DPF 819.2 kPa Cisnienie róznicowe na filtr czasteczek DSLCR 1.2 km Odleglosé od ostatniej ukonczonej regeneracjl DSLRT 1.2 km Odlegtosé przejechana od ostatniej proby przeprowae GLOW_ PLUG Off GPC Off Uklad sterowania swiecami zarowymi NOFRE 0 VGTDC Liczba nieudanych prób przeprowadzenia regeneracjl 199.00% Turbosprezarka o zmiennej geometril lopatek turbiny Jaki polecacie jeszcze kabel do forscan |
|
|
|