![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2201 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-08-2015
Model: S-Max
Silnik: turbokaszel
Rocznik: 2011
|
Na Cyan w dedykowanym wątku jest info, że pokazywana wersja to nadal F13.
"Important Notes IT IS REPORTED THAT THIS VERSION STILL REPORTS AS F13! (clearly someone at Ford forgot to increment the number)" |
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Sztuki nówki zupełnie nie śmigame HERE Q2 2023...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dokładnie takie "nówki"... Stąd zresztą zachowany numer F13Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#2204 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Ford Fusion USA
Silnik: 2.0 240KM
Rocznik: 2015
|
Porównałem mapy F13 i F14 doszło około 200 mb. Nie wiem jakie mapy były w wersji F13. Jeden z administratorów pisze na innych stronach o wersji F14 i dodaje fotkę z wersją F14, myślę że to mogą być mapy do softu 3.0 które pokazują wersję F14 ale może ma inne dane niż na Cyan....
Ostatnio edytowane przez sawoj ; 30-08-2025 o 12:20 |
|
|
|
|
|
#2205 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
Objętościowo mapy są takie same, z wyjątkiem jednego obszaru, który zmalał. Dzwięki tylko robią różnicę in plus, bo wszystkie mają po 100-200 MB więcej.
|
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Jedyną zaletą jest, że są nowsze niż poprzednie. Jak pisałem, to baza ograniczeń prędkości. Do nawigacji lepsze będzie cokolwiek innego (dla mnie Garmin, nie, żeby był idealny, ale nie robi żartów jak Google Maps). |
|
|
|
|
|
|
#2207 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Pobrałem i zainstalowałem te nowe mapy i ... moje zdanie: szkoda czasu na instalowanie tej aktualizacji Nie wiem jak u kolegów, ale u mnie, po zakończeniu instalacji nadal wyświetla mi się info, że mapy F13 po drugie: w Krakowie - błędy map które były - nadal są po trzecie: TMC nadal nie działa = komunikaty nie są odbierane Tak więc jeśli ktoś się zastanawia nad instalacją tej aktualizacji, to szkoda czasu pozdrawiam Arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 25-09-2025 o 21:19 |
|
|
|
|
|
#2208 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus MK3, Mondeo MK5
Silnik: 1,6 TDCI(115KM) 2,0(180KM) 2,0(190KM)
Rocznik: 2013,2015,2021
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2209 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
TMC jest NADAWANE W DANYCH RDS - ale jest w Polsce ZAKODOWANE. Polski TMC JEST PŁATNY - dla dostawców aplikacji navi. Nie ma możliwości zakupu "indywidualnej licencjI". Tylko twórca navi musi wykupić licencję i umieścić w oprogramowaniu navi (tak tak... w sofcie Sync3...) klucz deszyfrowania polskiego TMC. Ford od prawie 5 lat - "tnąc koszty" i całkowicie nas olewając - nie odnawia licencji na polskie TMC a teraz do tego olewa zakup nowych danych mapowych... Pełna dbałość o polskiego klienta... Cytat:
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 31-08-2025 o 21:01 |
||
|
|
|
|
|
#2210 |
|
![]() Imię: wader
Model: Kuga mk2 lift; Focus mk3 lift
Silnik: 1,5 150KM; 1.5tdci 95KM
Rocznik: 2018, 2016
|
Rychło w czas. Aktualizacja navi po wakacjach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| ford , mondeo mk5 , navigacja |
|
|