![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Problem rozwiązany.
Skończyło się na wymianie modułu kierownicy. A przy okazji mam pytanie. Czy ktoś wie do czego jest gniazdo zaznaczone kółkiem na zdjęciu ? PS Zdjęcie przedstawia mój uszkodzony moduł, który nie ma pinów w miejscu zaznaczonym, a ten zakupiony ma tam piny wyglądające jak te od manetek. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2016
|
Cytat:
moduł IPC: kod U0212 utrata łączności z modułem sterującym kolumną kierownicy, status (-48 ) moduł APIM: kod U0155 utrata łączności z modułem sterującym tablicą rozdzielczą, status (-0B) Błędów nie da się wykasować... Czy wystarczy jak poprzestawiam w SCCM tak, jak wcześniej napisane? |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: Diesel
Rocznik: 2015
|
I mnie po działaniach w Forscan dopadł ten sam problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a dokładniej dwa:
1. Po działaniach w Forscan (włączenie doświetlania zakrętów, wyłączenie start/stop, światła FDL) przestały całkowicie działać przyciski na kierownicy. Z powodu słabego akumulatora działałem na włączonym silniku. I teraz kapa - nic nie działa. Czy możecie podpowiedzieć co zrobić? Reset nie pomaga. 2. Po założeniu „pływających kierunków” w lusterkach ikonka na wyświetlaczu pika dwa razy szybciej. Kierunki działają prawidłowo. Pewnie z powodu niższego prądu widzi jakby spalona żarówka. Czy da się to jakoś obejść, na przykład wyłączyć info o przepalonej żarówce? Dzięki za pomoc! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: Diesel
|
Problem rozwiązany. Okazało się, że jak klawisze blokowały się bo włączeniu w BCM coś jakby związanego z dynamicznymi światłami.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: krzysztof
Model: Fusion USA
Silnik: 2,5
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-03-2025
Model: mondeo mk6
Silnik: 2
Rocznik: 2016
|
Niestety też sobie tak napsułem. Udało się naprawić? jakim sposobem?
|
|
|
|